NaslovnicaVijestiEverton otpustio Martineza, ovo su mogući nasljednici na klupi

Everton otpustio Martineza, ovo su mogući nasljednici na klupi

Nogometni klub Everton otpustio je trenera Roberta Martineza, prenijeli su britanski mediji.

Everton

Everton je u posljednjih 10 utakmica pobijedio samo jednom, pa su se i navijači u posljednjih nekoliko tjedana okrenuli protiv Martineza. Za večeras je zakazana godišnja ceremonija dodjela nagrada, a pristalice Evertona su ranije najavile prosvjed protiv Martineza.

Nakon sinoćnjeg poraza od Sunderlanda uprava kluba je odlučila da djeluje, piše portal Liverpool Echo, tako da je uparvo taj meč bio i posljednji meč Martinesa na klupi Evertona.

Španjolski trener je u Everton došao 2013. godine iz Wigana, kada je na klupi zamijenio Davida Moyesa, a ugovor s Evertonom mu je važio do 2019. godine.

Martinez je trenersku karijeru počeo u Swanseaju, prije nego što je 2009. godine prešao u Wigan. Britanski mediji posljednjih nekoliko dana špekuliraju i da će Nizozemac Frank de Boer preuzeti tim iz Liverpoola. Te spekulacije od danas su pojačane, pošto je De Boer napustio Ajax. Pored De Boera, kao zamjene za Martineza spominju se još i Ronald Koeman i Manuel Pellegrini.

Everton je, kolo prije kraja prvenstva, na 12. mjestu na tablici sa 44 boda. Sezonu 2015/16. Everton završava na svom terenu protiv Norwicha.

[su_sportingbet]

Martinez je Everton vodio u tačno 143 meča, a na klupi je bio 1072 dana, u ta 143 meča upisao je 62 pobjede, 37 remija i 44 poraza, a za sve to je koristio 47 igrača koji su po prosjeku postizali 1,67 golova po meču, a primali 1,34.

Nije poznato gdje će Martinez nastaviti trenersku karijeru nakon Evertona.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!