NaslovnicaVijestiEverton želi Unitedovog veterana

Everton želi Unitedovog veterana

Igre Evertona ove sezone imaju dosta oscilacija, tako da trener tima sa Goodison Parka Roberto Martinez ima namjeru da tim ojača u narednom prelaznom roku. Everton ima veliki broj mladih igrača, tako da Martinez želi dovesti iskusnijeg igrača u svoj tim.

Everton

Iskusnog igrača, kakvog traži našao je u Manchester Unitedu. Radi se o Michaelu Carricku koji i nema baš puno minuta u timu Uniteda zbog velike konkurencije na toj poziciji, tako da ni Carricku transfer ni bi bio mrzak.

Čelnici Uniteda još nisu ponudili novi ugovor 35-godišnjem Carricku, kojem sadašnji ističe na kraju sezone, a vrlo vjerovatno da neće biti potrebe za novim ugovorom, jer će iskusni engleski igrač vjerovatno napustiti Old Trafford i preseliti se u Liverpool.

Ako bi Carrick potpisao za “Karamele” može da očekuje značajno smanjenje plate, s obzirom na njegova primanja u Unitedu koja su velika jer Manchester United nalazi se u zavidnom financijskom stanju već godinama unazad. Engleski mediji takođe navode da su za usluge Carricka zainteresovani još neki engleski klubovi, prvenstveno Arsenal i West Ham, no taj interes nije toliko izražen kao kod Evertona.

Michael Carrick je ove sezone nerijetko nastupao i na poziciji štopera što mu nije prirodna pozicija, a ove sezone je odigrao ukupno 27 utakmica u svim takmičenjima u kojima Van Gaal nije zadovoljio čelnike engleskog velikana, tako da je na kraju ove sezone skoro pa siguran dolazak Jose Mourinha.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Iskusni Carrick je sezonu počeo u West Ham Unitedu u kojemu je nastupao od 1999. godine do 2004, zatim je uslijedio transfer u Tottenham, a prije toga je bio na pozajmici u Birminghamu i Swindon Townu. Za Tottenham je odigrao 64 nastupa za dvije godine, te se onda preselio na Old Trafford gdje je ukupno čak 284 puta branio dres Manchester Uniteda koji je sa njim osvojio brojne trofeje.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!