NaslovnicaVijestiEvo kako će izgledati novi stadion Intera i Milana (FOTO)

Evo kako će izgledati novi stadion Intera i Milana (FOTO)

Novi stadion Intera i Milana biće u okviru multifunkcionalnog sportsko-zabavnog kompleksa, sa komercijalnim sadržajima, a klubovi su predstavili i službeni projekat.

novi stadion Intera i Milana

Italijanski nogometni klubovi Milan i Inter predali su nadležnim organima dokumenta za izgradnju novog stadiona.

Klubovi su dostavili dva prijedloga, za koja se navodi da su rezultat konstruktivnog dijaloga sa predstavnicima grada Milana i u kojima je ispoštovano 16 uslova koje su vlasti postavile u studenom prošle godine.

Novi koncept podrazumijeva zadržavanje dijela sadašnjeg stadiona u okviru novog zabavno-poslovnog centra, koji se može koristiti 365 dana u godini.

Klubovi ističu da će to biti centar namijenjen maloprodaji, kulturnim i zabavnim aktivnostima, kako na otvorenom, tako i u zavorenom. Građanima će biti na raspolaganju staza za trčanje, biciklistička staza, teretana na otvorenom, skate park, tereni i sportski muzej.

Na kraju se navodi da i Milan i Inter smatraju da je od suštinskog značaja, posebno u trenutku kada se država suočava sa ekonomskom krizom zbog pandemije koronavirusa, početi projekat koji podrazumijeva više od milijardu eura ulaganja, zbog kojeg će se otvoriti nova radna mjesta i koji će biti osnova za dalji razvoj grada Milana i italijanskog nogometa.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!