NaslovnicaVijestiEvo kako će se kriza odraziti na nogometaše: Messi ostaje bez 4...

Evo kako će se kriza odraziti na nogometaše: Messi ostaje bez 4 miliona mjesečno!

Prekid svih nogometnih natjecanja i kriza koja je nastala zbog pandemije koronavirusa neminovno će se odraziti na sve, pa tako i na najbogatije nogometaše, koji će ostati bez značajnog dijela prihoda.

Mnogo novca je izgubljeno prekidanjem praktično svih liga na svijetu zbog pandemije koronavirusa i kako bi se nepovratni odlazak milijardi eura koliko-toliko ublažio, plate nogometaša će uskoro morati da budu značajno smanjene. Englezi su prvi “povukli nogu” i donijeli odluku da se igračima isplaćuje 50% zarade dok ne počne sezona, a poslije sastanka predsjednika FIFA Giannija Infantina sa predstavnicima klubova i Asocijacijom profesionalnih igrača jasno je da će ovaj prijedlog u najskorije vreme biti ozvaničen.

Sve tri strane su se složile da je pod hitno potrebno prilagoditi se novonastalim okolnostima kako bi se uštedjela značajna financijska sredstva u vrijeme globalnog financijskog kolapsa. Ostaje otvoreno pitanje da li će to utihnuti i pobune u pojedinim klubovima gdje su igrači jasno stavili do znanja nadređenima da “rezanje” plata za njih nije opcija.

Najveću “sječu” će posle ovakvih mera doživeti oni najplaćeniji, pa će tako prva zvijezda Barcelone Lionel Messi mjesečno zarađivati bruto 4.15 miliona eura manje nego do sada. Daleko ispod Messija su svi ostali, pa je tako prvi na listi ispod Argentinca njegov najveći rival Cristiano Ronaldo, koji u Juventusu zarađuje skoro dvostruko manje, a bio bi “kraći” za 2.25 miliona eura mjesečno.

TOP 10 mjesečnih zarada nogometaša:
1. Lionel Messi (Barcelona) 8.3 miliona eura
2. Cristiano Ronaldo (Juventus) 4.5 mil.€
3. Neymar (PSG) 3.06 mil.€
4. Antoine Griezmann (Barcelona) 3 mil.€
5. Luis Suarez (Barcelona) 3 mil.€
6. Gareth Bale (Real Madrid) 2.5 mil.€
7. Eden Hazard (Real Madrid) 2.5 mil.€
8. Philippe Coutinho (Barcelona) 2.3 mil.€
9. Alexis Sanchez (Man United) 2.28 mil.€
10. Kylian Mbappe (PSG) 2 mil.€

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!