NaslovnicaVijestiEvo kako je Jurgen Klopp reagovao na želju navijača Liverpoola da se...

Evo kako je Jurgen Klopp reagovao na želju navijača Liverpoola da se osvete Real Madridu u Ligi prvaka!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp priznao je kako ga nije briga koga će njegov tim izvući u osmini finala Lige prvaka, unatoč tome što brojni navijači žele novi susret i osvetu protiv Real Madrida. ‘Redsi’ su sinoć obezbijedili plasman u nokaut fazu najelitnijeg europskog klupskog takmičenja pobijedivši Napoli na Anfieldu rezultatom 1-0.

Liverpool želi osvetu protiv Real Madrida

S druge strane, Real Madrid je već osigurao prvo mjesto u svojoj grupi, što znači da postoji šansa da se odigra revanš između ove dvije ekipe, koje su se susrele u prošlosezonskom finalu ovog takmičenja.

Ipak, Klopp ne očekuje da će se to dogoditi. Rekao je: “Jedina stvar koju znam je da mnogi navijači žele osvetu protiv Paris Saint-Germaina, ali kakogod, mi ne možemo utjecati na to. Čekat ćemo na ždrijeb i vidjeti što će se dogoditi. Nisam ni znao da ćemo se nalaziti u ždrijebu uopšte, a sada kada smo tu, kako mogu tražiti bilo koji tim? Nije me briga. Drugi smo u grupi, tako da ćemo dobiti jakog protivnika i to je sve.”

Zatim, na pitanje novinara tko im je najveći rival na putu ka tituli Lige prvaka ove sezone, njemački stručnjak je odgovorio: “Nemam pojma, a zapravo me i nije briga. Svi ostali su još uvijek u takmičenju. Pred nama je duga sezona, i do sljedećih utakmica u Ligi prvaka imamo oko 30 utakmica, tako da se nadamo da ćemo svi ostati zdravi do tada.”

Liverpool je na kraju u svojoj grupi C na drugom mjestu završio sa devet osvojenih bodova, dva manje od PSG-a, dok je također sinoć prolaz u nokaut fazu obezbijedio još jedan engleski klub, a riječ je o Tottenham Hotspuru. Tim Mauricija Pochettina je odigrao neriješeno, 1-1, na gostovanju kod Barcelone, te je zahvaljujući istom rezultatu Intera protiv PSV-a na drugoj utakmici ove grupe prošao dalje sa drugog mjesta.

Najnovije vijesti

Jedan od najboljih napadača u Europi na meti Bayerna i Borussije....

0
Napadač Stuttgarta, Serhou Guirassy, postao je predmet žestokog interesa minhenskog Bayerna i dortmundske Borussije, kako izvještava ugledni njemački list Bild. Ova dva velikana njemačkog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!