NaslovnicaVijestiEvo kako je Manchester City "muljao" s papirologijom zbog koje bi mogli...

Evo kako je Manchester City “muljao” s papirologijom zbog koje bi mogli biti izbačeni iz lige

Manchester Cityju prijeti drastična kazna, čak i izbacivanje iz lige, zbog teškog kršenja pravila financijskog fair playa Premier lige u razdoblju od osam godina. Mnogi stručnjaci smatraju da će se City teško izvući iz ovoga, kao što je bio slučaj s kaznom UEFA-e.

Athletic je objavio dokumente Football Leaksa i drugih izvora koji su bili jedan od temelja istrage Premier lige, a koji dokazuju da je City lažirao brojke u financijskim izvješćima i pokušavao sakriti gubitke kako bi poštivao financijski fair play.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Ugovor s Robertom Mancinijem, koji je vodio City od 2009. do 2013. godine, jedan je od ključnih dokaza. Talijanski stručnjak imao je prijavljenu plaću od milijun i pol eura po sezoni, no utvrđeno je da je “ispod stola” dobivao dodatna dva milijuna.

Tvrtka koju je Mancini otvorio (Italian International Services) imala je ugovor s klubom Al Jazeera za savjetodavne usluge. Mancinijeva tvrtka ispostavljala je tromjesečne račune Al Jazeeri koja mu je na taj način isplaćivala nešto više od 1,9 milijuna eura po sezoni.

Ti su dokazi korišteni i u istrazi UEFA-e, nakon koje je City kažnjen s dvije godine zabrane igranja u Europi i 30 milijuna eura, što je Međunarodni sportski sud kasnije smanjio na samo deset milijuna eura financijske kazne.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!