NaslovnicaVijestiGol i "suknjica": Pogledajte kako je prošao prvi trening Usaina Bolta sa...

Gol i “suknjica”: Pogledajte kako je prošao prvi trening Usaina Bolta sa Borussijom Dortmund!

Najbrži čovjek na planeti i vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200m nakratko je zadužio opremu profesionalnog nogometnog kluba. Evo kako je prošao prvi trening Usaina Bolta sa Borussijom Dortmund.

Usain Bolt (31) još nije ispunio veliku želju da bude profesionalni nogometaš, ali je napravio korak ka tom cilju. Legendarni sprinter s Jamajke je u petak trenirao sa prvim timom Borussije Dortmund, i “debi” je začinio pogotkom glavom, kada je došla na red igra na dva gola.

Oko 1.000 znatiželjnih navijača “milijunaša” je došlo na trening, kako bi vidjelo šta sve Bolt umije s loptom, kada je na terenu zajedno sa asovima poput Marca Reusa, Marija Gotzea, Nurija Sahina… I nisu bili razočarani, štoviše, burno su proslavili gol zvijezde koji se prošle godine povukao iz atletike.

[su_no1forfootball]

Bolt je itekako pokazao da se nije šalio kada je govorio kako bi mogao postati profesionalni nogometaš.

Naime, Bolt se prilikom jednog driblinga poigrao sa igračem Borussije Dortmund, probacivši mu loptu kroz noge.

Evo kako su igrači Manchester Uniteda reagovali na odlazak Zlatana Ibrahimovića

Bayern već pronašao zamjenu za Roberta Lewandowskog

Osim što je upadljivo brži od svih rivala, “Munja” je pokazao i da ima precizan pas, da se dobro gradi kada ima protivnika na leđima (fanovi su ga usporedili sa Lukakuom), kao i da je opasan kao napadač.

Najveća slabost mu je prijem lopte, ali i fizička sprema mu je na niskoj razini, jer je na kraju treninga bio najumorniji od svih nogometaša. Međutim, on ima snage da se boje s oduševljenim navijačima.

“Bolt je sve ovo shvatio krajnje ozbiljno, ponosni smo što je radio sa na nama”, kaže direktor u klubu Karsten Krammer.

Trener Borusssije Dortmund Peter Stoger pohvalio je Bolta.

“Možete vidjeti da razumije igru. Talentovan je, ali ako želi igrati na većem nivou, ima još puno posla”, rekao je Austrijanac.

Trening s Borussijom, Boltu je poslužio kao priprema za humanitarnu nogometnu utakmicu u lipnju na Old Traffordu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!