NaslovnicaVijestiEvo kako su igrači Manchester Uniteda reagovali na odlazak Zlatana Ibrahimovića

Evo kako su igrači Manchester Uniteda reagovali na odlazak Zlatana Ibrahimovića

Jučer je na službenoj klupskoj stranici Manchester Uniteda potvrđeno kako je raskinut ugovor sa Zlatanom Ibrahimovićem, a legendarni napadač već danas je potpisao za svoj novi klub, a u pitanju je LA Galaxy, njegov čak deveti klub u profesionalnoj karijeri.

Matić poslao poruku Ibrahimoviću

36-godišnjak je postigao 28 golova u svojoj debitantskoj sezoni u Premier ligi, a mogao je postići i više da nije imao povredu koljena, zbog koje je izbivao sa terena čak osam mjeseci. Ipak, produžio je ugovor sa klubom na još jednu sezonu, koja nije prošla onako kako je očekivao.

Svima je bilo jasno da nakon povrede više nije isti, a posebno njegovom treneru Joseu Mourinhu koji mu je priliku dao u samo sedam utakmica ove sezone. Uprkos tome, Ibra se zahvalio svima u klubu porukom na svom Instagram profilu.

On je napisao: “Velike stvari također imaju kraj i vrijeme je da krenem dalje nakon dvije fantastične seone u Manchester Unitedu. Zahvaljujem klubu, navijačima, timu, treneru, osoblju i svima koji su dijelili ovaj dio moje povijesti.”

Brojni igrači ‘Crvenih vragova’ su se oprostili od njega emotivnim porukama, a najčudnije je reagovao Eric Bailly, koji je na Ibrahimovićevu poruku odgovorio kratko ‘od****’, dok se Nemanja Matić našalio na zanimljiv način.

[su_bonus]

Naime, srpski reprezentativac je napisao: “Ne zaboravi ponijeti svoju lijevu nogu, iako koristiš samo desnu. Majstore, sretno ti i tvojoj divnoj porodici. Nedostajat ćeš nam!”

Pored Baillyja i Matića, poruku je poslao i mladi napadač Marcus Rashford, koji se Ibri zahvalio jer mu je pomogao da postane bolji igrač: “Pomogao si mi da postanem bolji igrač. Želim ti sve najbolje.” Ashley Young je napisao: “Kakav lik, kakav karakter, kakva sjajna osoba. Sretno ti u sljedećoj avanturi prijatelju”, a dugogodišnji golman Manchester Uniteda David de Gea je također poslao zanimljivu poruku napisavši mu: “Bog ponekad treba nove izazove. Zlatane, bilo je zadovoljstvo.”

Ibrahimović je sa klubom iz MLS-a potpisao ugovor do 2020. godine, a nosit će dres sa brojem devet.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!