NaslovnicaVijestiEvo kako je Rodgers reagovao kad je saznao da je Gerrard novi...

Evo kako je Rodgers reagovao kad je saznao da je Gerrard novi trener Rangersa

Legendarni Steven Gerrard danas je i službeno predstavljen kao novi trener Rangersa, te je sa slavnim škotskim klubom potpisao četverogodišnji ugovor.

Gerrard novi trener Rangersa

Bivši veznjak i kapiten Liverpoola, koji je profesionalnu igračku karijeru završio 2016. godine, u proteklih godinu i pol dana je trenirao U18 tim svog bivšeg kluba, a na klupu Rangersa će stići početkom ovog ljeta.

37-godišnjak je u intervjuu za službenu klupsku stranicu rekao: “Počastvovan sam što sam novi trener Rangersa. Imam ogromno poštovanje prema ovom klubu, njegovoj povijesti i tradiciji. Jedva čekam da započnem svoju avanturu u Rangersu.”

Predsjednik kluba Dave King je potom dodao: “Drago nam je što možemo potvrditi da je Steven Gerrard novi trener Rangersa. Od samog početka pregovori su bili iznimno pozitivni i vjerujemo da je Steven pravi čovjek koji će povući Rangers naprijed. Bio je izuzetno impresivan tokom pregovora i uvjereni smo da ima potrebno znanje i temperament da odvede klub do uspjeha koji svi želimo. Ovo je poseban dan za naš klub, naše navijače i za Stevena.”

[su_bonus]

Gerrard će tako postati najveći rival svom bivšem treneru u Liverpoolu Brendanu Rodgersu, koji je 2016. godine preuzeo Celtic. Nakon što je saznao da je bivši engleski reprezentativac imenovan novim trenerom velikog rivala, Rodgers mu je poručio: “Dobrodošao u zemlju bez sna!”

Dobrodošlicu u klub mu je poželio i sportski direktor Mark Allen: “Od trenutka kada smo se susreli sa Stevenom da razgovaramo o ovoj prilici, osjetili smo kako su njegove ambicije i želja za uspjehom jednake kao i kod nas u klubu. On u potpunosti shvata što se traži od njega u klubu ovakve veličine i veselimo se uzbudljivim vremenima koja su pred nama.”

Gerrard je na klupi Rangersa naslijedio Graema Murtyja, koji je dobio otkaz ranije ovog tjedna, a koji je taj posao dobio tek u decembru prošle godine. Iz kluba su potvrdili kako bi Murty mogao ostati u klubu, ali njegovi asistenti će voditi tim u preostale tri utakmice u sezoni.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!