Bet365 Otvori racun                                                                                                                                                                  
           
   
                                      Bet365 Otvori racun                                                                                                                                                                  
           
      
                                                                    Bet365 Otvori racun                                                                                                                                                                  
           
        
                                      Bet365 Otvori racun  
      
NaslovnicaVijestiEvo kako je UEFA objasnila nedosuđeni penal za Njemačku

Evo kako je UEFA objasnila nedosuđeni penal za Njemačku

Engleski sudac Anthony Taylor nije dosudio penal za Njemačku u četvrtfinalu Europskog prvenstva protiv Španjolske pri rezultatu 1:1. Španjolska je prošla dalje golom Mikela Merina u 119. minuti, ali Nijemci su ogorčeni zbog Taylorove odluke. Podsjetimo, Jamal Musiala je šutirao s vrha šesnaesterca, a lopta je na putu prema golu pogodila u ruku braniča Španjolske Marca Cucurellu.

Sudac Taylor nije reagirao, a ni VAR soba nije intervenirala. Bivši šef hrvatskih sudaca Bruno Marić smatra da je to bio čisti penal, dok Dale Johnson, urednik nogometne rubrike ESPN-a, ima drugačije mišljenje. Johnson se specijalizirao za nogometna pravila i sudačke odluke, a na svom X profilu napisao je:

Kako UEFA vidi ovu situaciju? “Ruka blizu boka, koja je u položaju prema tlu ili iza linije tijela, ne bi trebala biti kažnjiva. Za razliku od penala protiv Danske i igranja rukom Joachima Andersena (lopta nije išla prema golu, op.a.), kad je položaj ruke neprirodan i stvara barijeru. Jasno je da navijači misle da su obje odluke pogrešne, ali prema pravilima nisu.”

Suci su prije Eura dobili posebne naputke kako postupati s igranjem rukom, a upravo je slučaj poput Cucurellinog primjer što ne bi trebalo biti kažnjivo. Bruno Marić za Index kaže: “Ovo je kazneni udarac jer je udarac išao prema golu. Obrambeni igrač naginje svoje tijelo u namjeri da zaustavi taj udarac.

“Iako će neki reći kako je položaj ruke prirodan za tu kretnju tijela, ja se ne bih složio jer je ruka odmaknuta od tijela i igrač preuzima rizik u kaznenom prostoru jer pokušava zaustaviti loptu koja ide prema golu.”

“Ovdje se radi o kaznenom udarcu, ali ne i o opomeni, jer prema novim uputama UEFA-e, kada nema sigurnosti da bi lopta završila u golu, dovoljna je kazna što je dosuđen penal. VAR je morao intervenirati. Također, Taylor je trebao odmah isključiti Kroosa.”

Odluka nikako nije sjela njemačkom izborniku Julianu Nagelsmannu: “Ako lopta jasno ide prema golu i Španjolac je zaustavi rukom, nije važno radi li to namjerno ili ne. To je zapravo najmanje važno. Ovo je čisti penal. Onaj koji smo dobili protiv Danske znatno je manje očigledan nego ovo večeras. Ne razumijem kako se ovo događa kad imate priliku pregledati snimku 48 tisuća puta.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!