NaslovnicaVijestiEvo koliko će novca zaraditi Dinamo ako Real Madrid podigne pehar Lige...

Evo koliko će novca zaraditi Dinamo ako Real Madrid podigne pehar Lige prvaka

Budućnost Dinamove europske sezone direktno je povezana s subotnjim finalom Lige prvaka između Reala i Borussije Dortmunda. Navijači okupljeni na Maksimiru snažno podržavaju Real Madrid u nadi da će osvojiti 15. titulu europskog prvaka, što bi značajno olakšalo Dinamov put do UEFA-inih financijskih sredstava.

Ako Borussia Dortmund iznenadi i osvoji svoju drugu titulu u finalu, to bi značilo da Bundesliga dobiva još jednog predstavnika u Ligi prvaka. Eintracht Frankfurt, klub s najvišim koeficijentom u kvalifikacijama, bi zauzeo mjesto Dinama u play-offu, dok bi Dinamo krenuo iz 2. pretkola, što bi označilo promjene u rasporedu za narednu sezonu europskih natjecanja.

Ukoliko se ostvari preferirani ishod, pobjeda Reala bi osigurala Dinamu minimalno mjesto u Europskoj ligi. No, put prema Ligi prvaka bio bi jednu stepenicu iznad. Dinamo bi kao nositelj započeo putovanje u play-offu Lige prvaka, gdje bi mu se mogli suprotstaviti klubovi poput Young Boysa, Karabaha, Galatasaraya, Slovana Bratislave i Bodo/Glimta.

U slučaju ispadanja u toj fazi, Dinamo bi, kao što je već najavljeno, sudjelovao u Europskoj ligi, što bi donijelo klubu između 13 i 15 milijuna eura. Za sudjelovanje u play-offu Lige prvaka, Dinamo bi primio 4.29 milijuna eura, uz dodatni ‘početni bonus’ od 4.31 milijun eura za ulazak u Europsku ligu.

Prema procjeni Tomislava Globana, hrvatskog nogometnog analitičara i člana Dinamovog Izvršnog odbora, Dinamo bi osim fiksnih 8.6 milijuna eura mogao zaraditi dodatnih između 4.5 i 6.5 milijuna eura, zahvaljujući prosječnom renkingu, desetogodišnjem koeficijentu i udjelu iz marketing poola.

Kao što je poznato, UEFA-ini turniri od sljedeće sezone koriste novi format, s jednom velikom ligom u kojoj svaki klub odigra osam utakmica. Dinamo bi u Europskoj ligi zaradio 150.000 eura za svaki osvojeni bod, dok bi svaki napredak iznad 36. mjesta na tablici nagrađen dodatnih 75.000 eura.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!