NaslovnicaVijestiEvo koliko je Birmingham zaradio od prodaje Bellinghama u Real Madrid

Evo koliko je Birmingham zaradio od prodaje Bellinghama u Real Madrid

Birmingham City će dobiti iznos od preko 10 milijuna funti kada se Jude Bellinghamov transfer u Real Madrid ostvari.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Borussia Dortmund je objavila da su postigli dogovor s Real Madridom o prodaji engleskog veznjaka. Primit će početnu naknadu od 103 milijuna eura (88 milijuna funti), uz dodatnih 30 milijuna eura (25 milijuna funti) bonusa.

Očekuje se da će proći liječnički pregled u narednim danima, a ovaj transfer će klubu sa St Andrewa donijeti izdašan iznos. Novi vlasnici, Knighthead Capital, navodno su osigurali novac kao dio svog preuzimanja kluba od odlazećih vlasnika, Birmingham Sports’ Holdings Ltd.

Točan postotak klauzule o daljnjoj prodaji nije utvrđen, ali prema internim izvorima, Birmingham je očekivao zaradu od oko 11 milijuna funti ako veznjak bude prodan po cijeni koju je Dortmund očekivao.

Ukupno gledano, Birmingham će zaraditi 35 milijuna funti od početne prodaje i daljnje prodaje svog bivšeg igrača iz akademije. To će također pomoći klubu da povrati dio svojih velikih mjesečnih gubitaka i iskoristi za pokrivanje svojeg deficita u vezi s pitanjima profita i održivosti koje i dalje muče klub.

Bellingham je prošao kroz akademiju Birminghama i odigrao 44 utakmice za svoj dječački klub prije nego što je prodan Dortmundu u srpnju 2020. godine kada je imao samo 17 godina. Birmingham je zaradio 25 milijuna funti za tu početnu prodaju i sada ponovno profitiraju od ovog 19-godišnjaka, koji je već odigrao 24 nastupa za Englesku.

Knighthead Capital planira prenamijeniti mjesto St Andrew’sa u socijalno stanovanje i mogao bi izgraditi novi stadion na 40 hektara napuštenog zemljišta koje je nekada služilo kao staza za karting u Birmingham Wheelsu.

Transferni novac za Bellinghama će stoga doći kao pravovremeni poticaj za klub koji je završio na 17. mjestu u Championshipu ove sezone. To je njihov najbolji rezultat od 2016. godine, nakon teškog razdoblja.

Kao što je već izvijestio Mirror Football, Bellinghamu je Real ponudio šestogodišnji ugovor. Očekuje se da će započeti svoju karijeru u Madridu s tjednom plaćom koja daleko zaostaje za najplaćenijim igračima španjolskog kluba, ali će se povećati 2025. i 2026. godine.

Očekuje se da će igrati uz veterane Luku Modrića i Tonija Kroosa, koji su dobili ponude za nove ugovore od Reala. Pridružit će se novoj generaciji vezista Reala zajedno s Aurelienom Tchouaménijem, Fede Valverdeom i Eduardom Camavingom.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!