NaslovnicaVijestiEvo koliko je Dinamo Zagreb zaradio u Europi ove godine!

Evo koliko je Dinamo Zagreb zaradio u Europi ove godine!

Dinamo Zagreb je u posljednjem kolu grupne faze Europske lige pobijedio West Hama sa 1-0 u gostima. Tako su osigurali nokaut fazu drugog najboljeg natjecanja u Europi, ali i pored toga sjajnu zaradu.

Dinamo je na račun bodova u skupini Europske lige zaradio preko 2 milijuna eura. UEFA je za svaki osvojeni bod u skupini dijelila timovima po 210.000 eura, pa je tako Dinamo u pobjedi nad Englezima ostvario zaradu od 630.000 eura. Skupinu su završili sa deset bodova, što je izračunato oko 2.1 milijun eura zarade.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

No, hrvatski klub je bez ijednog osvojenog boda u skupini Europske lige odlično zaradio zato što je nositelj. Taj visoki koeficijent im je donio osnovnu zaradu od ukupno više od 12 milijuna eura. Naime, Dinamo Zagreb je u play-offu Lige prvaka dobio 5 milijuna eura, dok će zbog plasmana u nokaut fazu Europske lige dobiti 3.6 milijuna.

No, to nije sve, Dinamo je zaradio i dodatne premije za klubove koje obezbjeđuje UEFA za klubove koji se plasiraju u grupnu fazu. Njih dijele ovisno o klupskom mjestu na tabeli najbolje rangiranih timova prema UEFA-inom koeficijentu. Najslabija momčad dobije dodatnih 132.000 eura, dok najbolja dobije 32 puta veći iznos od oko 4.22 milijuna.

S obzirom da je Dinamo Zagreb četvrti najbolji klub Europske lige, dobit će dodatnih 3.7 milijuna eura, odnosno 28 ili 29 puta veći iznos od najslabije momčadi.

Osim spomenutih 630.000 eura koje je klub zaradio za pobjedu protiv West Hama, to što su završili na drugoj poziciji im je dalo veliki finansijski poticaj. Svi koji završe na drugoj poziciji dobiju bonus od 550.000 eura.

Pored toga, Dinamo još dobije 500.000 eura za plasman u nokaut fazu, tako da je pobjeda protiv West Hama zapravo donijela 1.7 milijuna eura u kasu hrvatskog prvaka.

Pored toga imamo i zaradu koju klubovi ostvaruju preko televizijskih prava, nakon čega se navodi kako ukupni zarađeni iznos Dinama u Europi ove sezone premašuje 16 milijuna eura. Ogroman poticaj.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!