NaslovnicaVijestiEvo koliko je novca Dinamo zaradio u Europi ove sezone

Evo koliko je novca Dinamo zaradio u Europi ove sezone

Dinamo je svoju europsku sezonu završio sa porazom protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka. Hrvatski prvak je u skupini E završio na posljednjoj poziciji sa četiri boda. Chelsea i Milan će dalje nastaviti borbu u osmini finala, a trećeplasirani Salzburg ide u Europsku ligu.

Dinamo Zagreb je ove sezone u Europi osigurao ogromnu zaradu. Ulazak u skupine Lige prvaka Modrima je donio minimalno 15.64 milijuna eura, te još 2.8 milijuna za pobjedu protiv Chelseaja. Remi u četvrtom kolu protiv Salzburga donio je Dinamu još 930.000 eura.

Međutim, to nije sve. Svaki sudionik Lige prvaka dobit će dio od 600.6 milijuna eura, koliko je UEFA podijeliti na temelju ukupnog koeficijenta, a svaki udio vrijedi 1.137 milijuna eura.

Najbolje plasirani klubu Ligi prvaka dobit će takva 32 udjela, a najslabije rangirani jedan udio. Tu će Dinamo dobiti 6.28 milijuna eura.

Uz sve ovo ide i novac iz marketinga. UEFA je za svoje sudionike Lige prvaka osigurala dodatnih 300.3 milijuna eura koje će podijeliti u skladu sa proporcionalnom vrijednošću tržišta zemlje iz koje klubovi dolaze. Kada se sve zbroji, Dinamo će ove sezone u Ligi prvaka zaraditi više od 25 milijuna eura.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!