NaslovnicaVijestiEvo koliko novca će Barcelona izgubiti nakon odlaska Lionela Messija!

Evo koliko novca će Barcelona izgubiti nakon odlaska Lionela Messija!

Barcelona je na putu da izgubi ozbiljan novac nakon šokantnog odlaska rekordnog strijelca i talismana Lionela Messija.

Evo koliko novca

Iako je Messi pristao na smanjenje plaće od 50%, klub nije uspio registrirati njegov novi ugovor i sada izgleda spreman potpisati za PSG na dvije godine sa mogućnošću produljenja.

Barca je u teškoj finansijskoj situaciji, a gubitak njihovog kapetana, s njegovom nevjerojatnom globalnom privlačnošću, trebao bi ih snažno pogoditi na terenu i van njega.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Prema Brand Financeu, Messijev odlazak bi Barcelonu mogao koštati nevjerojatnih 137 milijuna eura – što ukazuje na to da su možda neki igrači ipak veći od kluba.

Procjenjuju gubitak od 17 milijuna eura za utakmice, jer je posve jasno da je Messi godinama bio Barcina zvijezda i da su se njegovi navijači gomilal na Nou campu samo da bi vidjeli kako igra.

Zatim je tu i faktor prodaje dresova i ostale sportske opreme. Opće je poznato da je Messi odgovoran za većinu prodaje Barceloninih dresova, a bez njega se očekuje da će izgubiti ogromnih 43 milijuna eura.

Taj gubitak će naravno biti dobitak PSG-a. Francuski divovi, koji su spremni dati Messiju broj 19., bez sumnje će očekivati da prodaja dresova probije sve rekorde.

U međuvremenu, komercijalne i sponzorske mogućnosti sa Barcom ne vrijede mnogo nakon odlaska Messija – a klub bi potencijalno mogao izgubiti 77 milijuna eura poslovnih prihoda.

“Messi je sinonim za robnu marku Barcelone i bio je talisman kluba otkako je prije 15 godina izbio na scenu”, rekao je Hugo Hensley.

“Njegovo prisustvo u klubu nesumnjivo mu je omogućilo da privuče dodatne navijače, bolje igrače, menadžere, komercijalne poslove i trofeje. Njegov odlazak kluba može koštati isto toliko i rezultirati bolnim padom vrijednosti njihove robne marke.”

Vrijednost robne marke Real Madrida pala je za 18% kada su 2018. prodali Cristiana Ronalda, dok je Juventus nakon dogovora od 99 milijuna funti vidio rekordne brojke u brojnim odjelima.

Iako se PSG nada da će vidjeti neke velike financijske koristi, objavljeno je da su deset igrača stavili na raspolaganje za transfer za financiranje Messijeve selidbe.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!