NaslovnicaVijestiEvo koliko Reala košta renoviranje Santiaga Bernabeua

Evo koliko Reala košta renoviranje Santiaga Bernabeua

Prema izvješću uglednog španjolskog ekonomista Hectora Mohedana, renoviranje stadiona Santiago Bernabeu premašilo je planirane troškove za nevjerojatnih 800 milijuna eura. Unatoč tome što su planovi za obnovu stadiona objavljeni još 2017. godine, prvotno predviđeni rok otvaranja prošlog ljeta pomaknut je na sljedeće ljeto. Umjesto prvotno procijenjenih troškova od jedne milijarde eura, troškovi su narasli na 1.8 milijardi eura.

Stadion je opremljen pomičnim krovom, velikim semaforima i prilagodljivim terenom koji omogućava razne sportske aktivnosti, uključujući nogomet, košarku i tenis. Na primjer, istovremeno je moguće igrati košarku i tenis na istom terenu. Osim toga, kao dio renovacije, izgrađeni su brojni trgovinski objekti, kafići i hoteli.

Real Madrid je naglasio da je ovaj stadion arhetip 21. stoljeća, simbol digitalne budućnosti. Osim navedenih karakteristika, travnjak se može automatski sklopiti i vertikalno smjestiti u posebnu komoru ispod površine terena, neposredno uz najnižu razinu tribine.

Travnjak Santiago Bernabeua u toj dubokoj komori je opremljen svim potrebnim sustavima kako bi ostao u besprijekornom stanju, uključujući sustave prozračivanja, zalijevanja i tretmana ultraljubičastim zrakama koje simuliraju sunčevu svjetlost. Posebno impresivan prizor je proces rasklapanja i sklapanja stadiona. Na stadionu se nalazi i 360-stupanjski videozaslon koji dodatno obogaćuje doživljaj.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!