NaslovnicaVijestiEvo sa kakvim sastavom će večeras Dinamo igrati protiv Rijeke. Jakirović mijenja...

Evo sa kakvim sastavom će večeras Dinamo igrati protiv Rijeke. Jakirović mijenja sustav!

Dinamo će večeras u 19 sati na Maksimiru igrati prvu utakmicu finala SuperSport Kupa protiv Rijeke. Dinamo nije osvojio ovo natjecanje od 2021. godine, dok Rijeka titulu čeka od 2020. godine. Uzvratna utakmica održat će se na Rujevici sljedeće srijede, a finale se igra po pravilu gola u gostima.

Unatoč brojnim problemima ove sezone, Sergej Jakirović je ostvario glavni cilj – osvajanje naslova prvaka. Iako je za neke od tih problema bio sam odgovoran, činjenica je da je u ključnim trenucima sezone donio odluke koje su mu na kraju donijele titulu.

Mnogo toga u pripremi utakmice mijenja odluka HNS-a da, bez ikakvog povoda, ponovno uvede pravilo gola u gostima. Zbog toga će Jakiroviću večeras biti izuzetno važno ne primiti gol, pa će prema tome prilagoditi sustav igre.

Utakmice u nastavku sezone Jakirović je uspio dobiti igrajući u sustavu 3-5-2, koji je prvi put primijenjen na Poljudu protiv Hajduka. Dinamo je prilično dobro izgledao u tim utakmicama, iako je prvo poluvrijeme na Rujevici i protiv Osijeka prošlog vikenda bilo prilično slabo.

I protiv Hajduka i protiv Osijeka, Jakirović se vratio na sustav s četvero igrača u zadnjoj liniji, što se vjerojatno može očekivati i večeras. Najveća dilema za trenera je tko će praviti društvo Kevinu Theophile-Catherineu u obrani.

Maxime Bernauer je bio redovan na toj poziciji, ali mu je forma opala u posljednje vrijeme, pa bi umjesto njega mogao zaigrati Stefan Ristovski. On također konkurira za poziciju desnog beka, gdje bi trebao biti Ronael Pierre-Gabriel.

Stefan Ristovski uvijek igra s dodatnim motivom protiv Rijeke. Iako trenutno nije u najboljoj formi, njegova energija u derbijima je vrlo važna. Međutim, trenutno su Bernauer i Pierre-Gabriel ipak u prednosti. Pierre-Gabriel se pokazao kao veliko pojačanje, iako je bio slab na Rujevici. No, to je bila njegova prva utakmica nakon nekoliko tjedana pauze, a i usred susreta je morao mijenjati dvije suprotne pozicije.

Utakmicu protiv Osijeka je proveo na klupi, ali bi se mogao sada vratiti u startnu postavu. Na lijevom beku će igrati Takuya Ogiwara, koji sve više dobiva priliku za igru. Na Rujevici je odigrao zadnjih 20 minuta i asistirao za pobjednički gol, dok je protiv Osijeka ušao na poluvremenu i odigrao odlično. Njegovo mjesto na lijevom beku nije pod znakom pitanja.

Ostatak tima uglavnom ostaje nepromijenjen. Iako je Arijan Ademi sudjelovao u utakmici protiv Osijeka i postigao pobjednički gol, Petar Sučić se vraća u početni sastav. U sredini terena će biti uz Sučića i Josip Mišić, dok će Martin Baturina biti ispred njih. Na krilima će se naći Gabriel Vidović i Takuro Kaneko, dok će u špici biti Bruno Petković.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!