NaslovnicaVijestiEvo sastava s kojim će Hrvatska igrati protiv Tunisa

Evo sastava s kojim će Hrvatska igrati protiv Tunisa

Večeras će hrvatska reprezentacija otvoriti prijateljski turnir u glavnom gradu Egipta, Kairu, kako bi se pripremila za predstojeće Europsko prvenstvo. Iako ima manje od tri mjeseca do početka velikog natjecanja, ovaj turnir pruža idealnu priliku za uigravanje tima.

Izbornik Zlatko Dalić vjerojatno neće mijenjati formaciju 4-3-3, ali će isprobati igrače na različitim pozicijama. U Kairu mu nedostaje nekoliko igrača. U Egipat nisu otputovala trojica igrača koji bi gotovo sigurno igrali u prvoj postavi. To su Ante Budimir na poziciji centarfora, Ivan Perišić na krilu te Josip Šutalo kao stoper. Ovo je trenutačno najbolji sastav koji Hrvatska ima: Livaković – Juranović, Erlić, Gvardiol, Sosa – Brozović, Modrić, Kovačić – Kramarić, Petković, Majer.

Dominik Livaković, bivši vratar Dinama, koji danas brani za Fenerbahce, čvrsta je “jedinica” u hrvatskoj reprezentaciji. Livaković redovito brani za drugoplasiranu momčad turske lige, koja također ostvaruje dobre rezultate u Europi. Zanimljivo je što je izbornik Dalić pozvao još tri vratara uz Livakovića: Ivicu Ivušića, Dominika Kotarskog i Nediljka Labrovića, te se očekuje da će i neki od njih dobiti priliku za nastup u Kairu.

Joško Gvardiol se smatra budućim vođom hrvatske obrane i njegovo mjesto u prvom sastavu je neupitno. Kao partner na poziciji stopera, bit će mu Martin Erlić iz Sassuola, koji će zamijeniti Josipa Šutala. Kada su u pitanju bekovske pozicije, Josip Juranović trenutno ima prednost ispred Josipa Stanišića na desnoj strani. Obojica igraju u Bundesligi, ali Stanišić nije konstantan u dobivanju minutaže kao Juranović. Na lijevoj strani je Borna Sosa, a trenutačno nema pravu alternativu osim da se Gvardiol premjesti na beka.

Brozović, Kovačić i Modrić i dalje su ključni igrači za Hrvatsku. U veznom redu već nekoliko godina nema velikih dvojbi. Brozović je nezamjenjiv na poziciji zadnjeg veznog, dok se mogućnosti za ofenzivnije varijante otvaraju zamjenom Modrića i/ili Kovačića. Na poziciji ofenzivnog veznjaka mogu se naći Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec ili Mario Pašalić. Međutim, dok su Modrić i Kovačić na terenu, obično se spomenuti igrači koriste na krilnim pozicijama.

Jedini istinski centarfor koji je na raspolaganju Daliću u Kairu jest Bruno Petković. Ante Budimir gotovo sigurno bi imao prednost jer je u vrhunskoj formi u španjolskoj ligi. Ipak, i Petković je u odličnoj formi. On je najbolji igrač Dinama i postigao je sedam golova u isto toliko utakmica u Konferencijskoj ligi.

Prije nego što se ozlijedio, pozicija lijevog krila bila je rezervirana za Ivana Perišića. Dalić se nada da će Perišić biti spreman za Euro, ali do tada mora pronaći alternativna rješenja. Andrej Kramarić će vjerojatno biti prvi izbor iako nije klasično krilo, često će ulaziti u sredinu. Nikola Vlašić i Mario Pašalić također imaju kvalitete za igranje na ovoj poziciji. Najbolja opcija za desno krilo je vjerojatno Lovro Majer. Ta pozicija za Hrvatsku je bila problematična proteklih godina, s mnogim igračima koji su se izmjenjivali na njoj. Marco Pašalić, nogometaš Rijeke, bit će zamjena za Majera.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!