NaslovnicaVijestiEvo šta je Jose Mourinho rekao Alexu Fergusonu nakon osvajanja Europske lige

Evo šta je Jose Mourinho rekao Alexu Fergusonu nakon osvajanja Europske lige

Manchester United je sinoć osvojio Europsku ligu pobijedivši Ajax u finalu rezultatom 2-0.

Šta je Mourinho rekao Fergusonu nakon osvajanja Europske lige

Crveni vragovi su u periodu tranzicije, a jučerašnja titula je njihova treća ove sezone, te su istom osigurali igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Za Josea Mourinha je to bila četvrta pobjeda u isto toliko odigranih finala u europskim takmičenjima, iako Europska liga nije takmičenje koje preferira.

U septembru prošle godine, Portugalac je izjavio: “Europska liga nije takmičenje koje Manchester United želi. Također nije ni takmičenje koje ja ili igrači želimo, ali je takmičenje u kojem se trenutno nalazimo i to je stvarnost.

Međutim, sudeći po njegovom slavlju nakon kraja utakmice, izgleda da je promijenio mišljenje.

On je nakon utakmice priznao da se šalio sa legendarnim prethodnikom Alexom Fergusonom.

“Šalio sam se sa Sir Alexom Fergusonom rekavši mu da sam odradio posao za njega, jer sada imamo sve europske trofeje, a ja sam osvojio jedan koji je njemu nedostajao.”

Manchester United je sezonu u Premier ligi završio na šestom mjestu, ali Mourinho neće puno žaliti povodom toga, s obzirom da će “Crveni đavoli” kao peti klub iz Engleske učestvovati u Ligi prvaka sljedeće sezone.

[su_bet365__1m_spectacular]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!