NaslovnicaVijestiEvo šta je Ronaldo preko WhatsAppa poručio Evri prije Atletica

Evo šta je Ronaldo preko WhatsAppa poručio Evri prije Atletica

Ronaldo je fenomenalnom partijom i hat-trickom protiv Atletica odveo Juventus u četvrtfinale Lige prvaka, a zanimljiva prepiska vodila se između njega i Evre preko WhatsAppa uoči utakmice.

Atletico je iz prvog susreta odigranog u Madridu donio dva gola prednosti (2:0), pa se Juventus našao na teškom zadataku u susretu sa jednom od najboljih defanzivnih ekipa na svijetu. Zahvaljujući maestralnom Cristianu Ronaldu slavili su sa 3:0 i plasirali se u četvrtfinale.

Radovali su se domaći već u četvrtoj minuti susreta, ali je pogodak koji je postigao Giorgio Chiellini poništen. Juventus je do vodstva ipak došao u 27. minuti susreta. Nakon centaršuta Bernardeschija Cristiano Ronaldo je šutirao glavom i doveo svoju ekipu u vodstvo.

Bernardeschi je bio u prilici u 32. minuti, a Chiellini u 45, ali se rezultat nakon prvih 45 minuta utakmice nije promijenio. Ostalo je 1:0 za Staru damu.

Ronaldo je stvari na početak vratio u 48. minuti susreta. Ovaj put centrirao je Cancelo, a udarac glavom Ronalda Jan Oblak nije mogao zaustaviti. Mandžukić je imao priliku u 74. minuti. Šutirao je glavom, ali neprecizno. Juventus je do trećeg gola mogao u 80. minuti susreta. Veliku priliku imao je rezervista Kean, ali nije bio precizan.

Juventus je do trećeg gola vrijednog četvrtfinala Lige prvaka došao u 86. minuti susreta. Pogodio je Cristiano Ronaldo za svoj hat-trick s bijele tačke. Prethodno je Correa srušio Bernardeschija.

Zanimljiva prepiska vodila se na WhatsAppu između Patricea Evre i Cristiana Ronalda, nekadašnjeg igrača Juventusa i Ronaldovog suigrača u Manchester Unitedu.

“Brate, računam na tebe u uzrvratnoj utakmici. Ne sumnjam da ćete proći, svaki put kad izgubiš, ljudi me ubiju,” napisao je Evra Ronaldu, a odgovor je bio kratak i jasan:

„Znam da ćemo se plasirati u četvrtfinale, prijatelju, uništit ćemo ih kod kuće,“ bio je Ronaldov odgovor, a Evra se složio sa tim.

“Tako je! Živio Ronaldo” dodao je, a Ronaldo mu je odgovorio uz smijeh i selfie, a Evra je napisao: “Moj brat, osjećam samopouzdanje.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!