NaslovnicaVijestiEvo šta je selektor Švedske uradio u svlačionici

Evo šta je selektor Švedske uradio u svlačionici

Nogometna reprezentacija Švedske se plasirala na Svjetsko prvenstvo, a tamo ih je odveo selektor Švedske Janne Andersson, trener koji javnosti i nije baš poznat.

selektor Švedske

U svojoj trenerskoj karijeri je vodio Halmstads, Norrkoping, Orgryte i Altes, a sada je reprezentaciju Švedske odveo na Svjetsko prvenstvo, koje se igra 2018. godine u Rusiji.

Nakon što su se plasirali na SP, igrači Švedske su uneredili svlačionicu u San Siru, odigrali su 0-0 na tom terenu, a u svlačionici su napravili ‘dar-mar’. Reprezentacija Italije prvi put nakon 1958. godine se nije plasirala na veliko takmičenje.

Selektor Švedske Andersson je pospremio svlačionicu nakon što su je njegovi igrači rasturili, mnogi nisu mogli vjerovati kada su vidjeli da on čisti svlačionicu.

“To je stvar pokazivanja respekta protivnicima, želim da moji momci nešto nauče od mene”, rekao je Andersson.

U Švedskoj je veliko slavlje, slave igrače, a i Anderssona, koji je ispao veliki gospodin nakon utakmice.

Nakon utakmice od dresa reprezentacije Italije se oprostio legendardni Buffon, te su se pored njega oprostili i Chiellini, Barzagli i De Rossi.

[su_live_koeficijenti_v2]

Buffon je veoma emotivno se oprostio od reprezentacije, te je u suzama napustio teren, što je rastužilo ljubitelje nogometa širom svijeta.

“Ne plačem samo zbog sebe, već cijelog talijanskog nogomet. Ovo je bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju. Mnogo mi je žao”, rekao je Buffon, pa nastavio:

“Cijeloj momčadi je žao što se ovo dogodilo. Želio bih se svima zahvaliti na podršci tokom ovih svih godina, te fantastičnih trenutaka koje sam imao u reprezentaciji Italije.”

Mnogi poznati nogometaši ‘skinuli su kapu sa glave’ Buffonu, a pored nogometaša tu su još mnogobrojne slave ličnosti!

“Ovo se zove nogomet. Želio bih ostalim momcima poželiti puno sreće u budućnosti. Nažalost, nismo skupili dovoljno za prolaz, ali ovo može biti kao primjer u budućnosti”, rekao je Buffon, te nastavio:

“Žao mi je zbog djece koja sanjaju da igrau za reprezentaciju. Mislim da ovo nije samo meni posljednja utakmica već da su tu još Chiellini, Barzagli I De Rossi, i on zaslužuju sve najbolje.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!