NaslovnicaVijestiEvo šta bi se moglo desiti sa Messijem i Barcom na kraju

Evo šta bi se moglo desiti sa Messijem i Barcom na kraju

Upalili su se svi alarmi na Camp Nou, najbolji igrač Barce i ikona kluba Lionel Messi nedvosmisleno je obavijestio klub kako želi da ode, i to kao slobodan igrač, što je iniciralo hitan sastanak uprave kluba.

Nakon sastanka čelnih ljudi Barce, jasno su poručili Messiju kako žele da on svoju karijeru završi na Camp Nou, te da može da ide isključivo pod uslovom ukoliko neko isplati astronomsku odštetnu klauzulu od 700 miliona eura.

Sasvim je izvijesno da nijedan klub na svijetu to neće napraviti, dok je Messi nikad odlučniji u namjeri da ode iz Katalonije, tako da bi čitava priča epilog mogla da dobije na sudu.

Naime, Messi je u ugovoru imao klauzulu da do kraja sezone (odnosno do 31.5) može otići iz kluba kao slobodan igrač, nakon čega je ugovor automatski produžen za jednu sezonu, te su mu iz kluba jasno stavili do znanja da ne može otići bez odštete.

Međutim, FIFA je zbog situacije sa koronavirusom produžila sezonu do 31. kolovoza, te bi zbog specifičnosti situacije, Messi i Barca mogli da se nađu na sudu, a pismena prepiska između igrača i kluba mogla bi da posluži kao dokaz.

“Mogu oni govoriti da pregovaraju, ali je Messi otišao onog trenutka kad je klubu poslao poruku i to se neće promijeniti. Ne sviđa mi se način na koji odlazi, ali mislim da pravnih problema neće biti. Ugovori su se promijenili zbog koronavirusa i mislim da će Fifa pomoći Messiju da ode”, rekao je Juan Ignacio Gallardo, glavni urednik Marce.

Na sastanku upravnog odbora Barcelona, jedan dio članova uprave podnio je ostavku, dok je drugi tražio opoziv Bartomeua sa mjesta predsjednika, te je i on navodno ponudio ostavku, kako tvrdi Mundo Deportivo, iako ova informacija nije službeno potvrđena.

Najnovije vijesti

Nikome nije jasna odluka Bavaraca. Vincent Kompany preuzima Bayern!

0
Nakon duge potrage, Bayern Munchen konačno je stavio točku na izbor novog trenera, s belgijskim stručnjakom Vincentom Kompanyjem kao glavnim kandidatom. Ova odluka donosi...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!