NaslovnicaVijestiEvo što će biti sa Ligom prvaka i europskim ligama za vrijeme...

Evo što će biti sa Ligom prvaka i europskim ligama za vrijeme Svjetskog prvenstva

Nakon jučerašnjeg izvlačenja skupina na Svjetskom prvenstvu u Kataru, odbrojavanje do početka natjecanja koje se igra od sredine studenog je započelo. Hrvatska je izvučena u skupini F sa Belgijom, Marokom i Kanadom, a prvu utakmicu će igrati 23. studenog protiv Marokanaca koje vodi Vahid Halilhodžić.

Po prvi put u povijesti Svjetsko prvenstvo se ne igra u ljetnom, nego u zimskom periodu, što će imati ogroman utjecaj na klupsku sezonu. Do sada je bilo prirodno da se Svjetsko prvenstvo igra nakon završetka sezone i nakon što su igrači barem na kratko odmorili od nastupa u klubovima, ali ovog puta to neće biti slučaj.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Kako bi se prestižno natjecanje uguralo u normalnu sezonu, sve najjače europske lige, ali i ostale, morat će prilagoditi svoj raspored u sezoni 2022/23.

Tako će Premier liga, Bundesliga i Serie A početi tjedan dana ranije nego ove sezone, dok će La Liga i Ligue 1 započeti na isti datum.

To znači da će englesko i njemačko prvenstvo početi 5. i 6. kolovoza, a Serie A kreće 13. kolovoza. Francuska liga također počinje 6. kolovoza, baš kao i ove sezone, a La Liga starta 12. kolovoza.

U ovih pet liga će se napraviti pauza uoči Svjetskog prvenstva, a počet će nakon vikenda 12.-13 studenog, odnosno osam dana prije otvaranja Svjetskog prvenstva između Katara i Ekvadora. Za hrvatsku ligu se još uvijek ne zna raspored.

Najveću promjenu doživjet će natjecanje Liga prvaka u kojoj će se napraviti pauza od 2. studenog, odnosno pet tjedana ranije nego ove sezone. Liga prvaka će započeti tjedan dana ranije nego inače, tako da će se utakmice 1. kola igrati 6. i 7. rujna, a to znači da će i početak kvalifikacija sigurno biti pomjeren za tjedan dana.

Nokaut faza Lige prvaka će započeti sredinom veljače, baš kao što je to bio slučaj i ove sezone, a finale se igra 10. lipnja 2023. godine u Istanbulu, dva dana kasnije nego ove sezone.

Raspored pet najjačih liga u sezoni 2022./2023.:

Premier liga

Početak: 6. kolovoza

Pauza uoči SP-a: 13. studenog

Nastavak prvenstva: 26. prosinca

Zadnje kolo: 28. svibnja 2023.

La Liga

Početak: 12. kolovoza

Pauza uoči SP-a: 13. studenog

Nastavak prvenstva: 29. prosinca

Zadnje kolo: 4. lipnja 2023.

Bundesliga

Početak: 5. kolovoza

Pauza uoči SP-a: 13. studenog

Nastavak prvenstva: 20. siječnja

Zadnje kolo: 27. svibnja 2023.

Serie A

Početak: 13. kolovoza

Pauza uoči SP-a: 13. studenog

Nastavak prvenstva: siječanj 2023.

Zadnje kolo: nije određeno

Ligue 1

Početak: 6. kolovoza

Pauza uoči SP-a: 13. studenog

Nastavak prvenstva: 28. prosinca

Zadnje kolo: 4. lipnja 2023.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!