NaslovnicaVijestiEvo što je Jose Mourinho uradio nakon sinoćnje utakmice protiv Seville

Evo što je Jose Mourinho uradio nakon sinoćnje utakmice protiv Seville

Jučer su odigrani uzvratni susreti četvrtfinala Lige prvaka između Rome i Shakhtara, te Manchester Uniteda i Seville.

Mourinho čestitao igračima Seville

‘Giallorossi’ su slavili minimalnim rezultatom 1-0, a jedini gol na utakmici je postigao Edin Džeko u 52. minuti na asistenciju Kevina Strootmana, te tako osigurao prolazak svog tima u četvrtfinale takmičenja, nakon što su u prvoj utakmici poraženi rezultatom 2-1.

[su_bbworld]

Ipak, mnogo zanimljivije je bilo na drugom susretu između Manchester Uniteda i Seville odigranom na Old Traffordu, gdje su gosti iz Andaluzije slavili rezultatom 2-1, te tako šokirali navijače ‘Crvenih vragova’, koji takmičenje završavaju u osmini finala.

Nakon vrlo dosadnog prvog poluvremena, sredinom drugog poluvremena nastala je prava drama, kada je Wassim Ben Yedder samo dvije minute nakon ulaska u igru postigao gol, da bi nakon samo četiri minute postigao i drugi. Tim Josea Mourinha je pokušao preokrenuti rezultat, ali bezuspješno. Ipak, u 84. minuti utješni gol je dao Romelu Lukaku, svoj ukupno 24. u 43. nastupu ove sezone.

[su_champions_league]

Kako otkrivaju engleski mediji, Mourinho je nakon utakmice dobio dozvolu da ode u svlačionicu Montellinog tima i da im čestita na pobjedi i poželi sreću u nastavku takmičenja. To je bio sjajan gest portugalskog stručnjaka, koji nije izgledao previše zabrinut, niti razočaran zbog preranog ispadanja Uniteda iz najelitnijeg klupskog takmičenja.

S druge strane, trener Seville Vincenzo Montella oduševljen je nastupom svojih igrača, te je nakon utakmice rekao: “Vrlo sam sretan, nevjerovatno je da smo pobijedili na ovom vrlo posebnom stadionu i da smo po prvi put u posljednjih 60 godina u četvrtfinalu Lige prvaka.”

“Iako u prvom poluvremenu nismo kreirali prilike, igrali smo dobro. Mislim da smo kontrolirali utakmicu i dali im vrlo malo prilika da se približe našem golu. Što se tiče drugog poluvremena, zadovoljan sam što je Ben Yedder napravo razliku.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!