NaslovnicaVijestiEVO ŠTO JE ODLUČIO: Juan Mata donio odluku o svojoj budućnosti u...

EVO ŠTO JE ODLUČIO: Juan Mata donio odluku o svojoj budućnosti u Manchester Unitedu!

Kako pišu engleski mediji, veznjak i jedna od najvećih zvijezdi Manchester Uniteda Juan Mata navodno planira ostati na Old Traffordu, s obzirom da će mu klub uskoro ponuditi novi ugovor.

Mata planira ostati u Unitedu

30-godišnjak ima još manje od godinu dana ugovora sa ‘Crvenim vragovima’, a već u januaru bit će slobodan da pregovara sa drugim klubovima ukoliko to želi.

[su_bet365_koeficijenti]

Sa njegovim dovođenjem se proteklog ljeta često povezivao njegov bivši klub Valencia, ali kako navodi The Sun, on namjerava ostati na Old Traffordu, te produžiti ugovor sa engleskim velikanom. Čelnici Uniteda se nadaju kako će dogovor oko potpisa novog ugovora biti postignut u narednih nekoliko tjedana, ali Matin glavni prioritet je garancija da će imati veću minutažu.

On je od početka nove sezone započeo tek dvije utakmice u Premier ligi, dok je u Ligi prvaka na terenu proveo tek mizernih 21 minutu. U izvještaju Suna piše kako je Matin agent, odnosno njegov otac, jako težak pregovarač, te će ga čelnici morati uvjeriti kako će njegov sin igrati redovnije u nastavku sezone.

Mata je u Manchester United stigao u januaru 2014. godine iz Chelseaja za 45 miliona eura, te je od tada u crvenom dresu odigrao ukupno 193 utakmice, postigao 41 gol, te podijelio 34 asistencije. Njegov tim je jako loše krenuo u novu sezonu, te se nalazi na osmom mjestu u Premeir ligi sa samo 13 osvojenih bodova, te već tri pretrpljena poraza u samo osam odigranih utakmica. Pored toga, ispali su i iz Carabao kupa, gdje ih je na Old Traffordu pobijedio drugoligaš Derby County nakon boljeg izvođenja penala.

Mata je nakon pobjede u subotu protiv Newcastle Uniteda o trenutnoj situaciji u klubu rekao: “Navijači su nas ‘pogurali’, pomogli su nam da damo sve od sebe, sretan sam zbog njih. Sretan sam i zbog tima, ali posebno zbog navijača. Ne zaslužuju ništa što se trenutno događa.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!