NaslovnicaVijestiEVO ŠTO JE REKAO SAD: Eden Hazard ponovo nagovijestio da želi u...

EVO ŠTO JE REKAO SAD: Eden Hazard ponovo nagovijestio da želi u Real Madrid!

Zvijezda Chelseaja i belgijski reprezentativac Eden Hazard ponovo je pokrenuo špekulacije o svojoj budućnosti izjavivši kako mu je jedan od glavnih ciljeva u narednih nekoliko sezona osvojiti Ligu prvaka. 27-godišnjak ugovor s ‘Plavcima’ ima do 2020. godine, a njegov ostanak na Stamford Bridgeu gotovo sigurno će zavisiti od toga da li će se uspjeti kvalificirati u najelitnije europsko klupsko takmičenje sljedeće sezone.

Hazard želi osvojiti Ligu prvaka

Nakon razočaravajućeg poraza protiv Leicester Cityja prošlog vikenda (0-1), njegov tim se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u Premier ligi, te ima isti broj osvojenih bodova kao i petoplasirani Arsenal, ali nešto bolju gol razliku. Pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija Hazard ove sezone pokazuje zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih igrača svijeta.

Ipak, Belgijanac priznaje kako postoji još dosta prostora za napredak, te dodaje kako bi se njegov Chelsea trebao boriti za najvažnije titule u budućnosti. Naime, rekao je: “Nikad ne razmišljam samo o sebi, samo pokušavam igrati za svoje suigrače. Više vremena sad provodim na sredini terena, tako da sam poput playmakera. Ponekad imam sreće i asistiram za gol, a ponekad ne. Želim nastaviti ovako, želim igrati za suigrače.”

“Zadovoljan sam svojom formom i svime što smo uradili do sada u sezoni. Već četiri mjeseca uživamo igrajući nogomet pod vodstvom novog trenera. Osobno, smatram kako sam na višem nivou zbog Svjetskog prvenstva. Mislim da su ljudi prije Svjetskog prvenstva mislili kako sam dobar igrač, ali sada nakon istog govore kako sam jedan od najboljih igrača na svijetu. To je nivo koji želim dostići i ostati na njemu. Od početka sezone mi ide jako dobro.”

“Znam da igram za jedan od najvećih klubova na svijetu i mogu znatno napredovati. Moram postizati više golova, moramo osvojiti više trofeja. Mnogo toga sam osvojio u Chelseaju, ali kada igrate za ovakav klub želite osvojiti velike trofeje kao što je Liga prvaka.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!