NaslovnicaVijestiEVO ŠTO MU JE REKAO: Sarri poslao sjajnu poruku Alonsu nakon produženja...

EVO ŠTO MU JE REKAO: Sarri poslao sjajnu poruku Alonsu nakon produženja ugovora sa klubom!

Na službenoj stranici Chelseaja potvrđeno je kako je jedna od najvećih zvijezda njihovog tima Marcos Alonso produžio ugovor sa klubom do 2023. godine.

Alonso produžio ugovor sa Chelseajem

Španjolski reprezentativac igra sjajno od početka sezone, i postao je jedan od ključnih igrača u sistemu koji preferira novi trener Maurizio Sarri, nakon što je sličnu ulogu imao i pod vodstvom bivšeg trenera Antonija Contea.

[su_bet365_koeficijenti]

Otkako je stigao na Stamford Bridge iz Fiorentine 2016. godine, Alonso je skupio ukupno 92 nastupa u dresu ‘Plavaca’, te pritom postigao 15 golova i podijelio 11 asistencija. Nakon potpisa novog ugovora, 27-godišnjak je izjavio: “Jako sam sretan što ću ostati ovdje i nastaviti igrati za jedan od najboljih timova na svijetu. Iza mene su dvije vrlo dobre sezone i nadam se da će ih biti još.”

U vezi njegovog produženja ugovora oglasio se i Sarri, koji vjeruje kako on još može napredovati i postati najbolji lijevi bek u Europi. Talijanski stručnjak je izjavio: “Sretan sam zbog njega, može postati najbolji lijevi bek u Europi. Mora se poboljšati u defanzivnom dijelu jer je igrao u sistemu sa pet igrača u defanzivnoj liniji, dok sad igra u sistemu sa četiri defanzivca. Ukoliko to popravi, bit će najbolji na svojoj pozicji”, dok je Alonso na ovu izjavu Sarrija odgovorio: “To su lijepe riječi, san mi je da postanem najbolji na svojoj poziciji. Moj cilj je oduvijek bio ostati u klubu.”

Chelsea je upisao sjajan start u novu sezonu. Nakon devet odigranih kola u Premier ligi nalaze se na trećem mjestu sa 21 osvojenim bodom, dva manje od vodećeg Manchester Cityja, te drugoplasiranog Liverpoola. Pored toga, prvoplasirani su u grupi L u Europskoj ligi, gdje će sutra na Stamford Bridgeu snage odmjeriti sa BATE Borisovom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!