NaslovnicaVijestiEvo zašto Arsenal nema novca za transfere: Otkrivena kolika je bila otpremnina...

Evo zašto Arsenal nema novca za transfere: Otkrivena kolika je bila otpremnina Arsena Wengera!

Engleski eminentni časopis The Times otkrio je koliki je iznos uprava Arsenala morala isplatiti Arsenu Wengeru i njegovim pomoćnicima zbog prijevremenog raskida saradnje. Iznos je izuzetno visok što je možda i razlog zbog kojeg se sakrivaao od očiju javnosti.

WENGER DOBIJA

Engleski eminentni časopis The Times prenosi ekskluzivnu vijest da je zbog otkaza koji je dobio Arsene Wenger u Arsenalu krajem prošle sezone londonski klub Francuzu morao isplatiti enormnu svotu novca.

Odlazi u Aziju: Da li će Iniesta u Japanu dobiti konkurenciju u vidu još jedne zvijezde evropskog nogometa?!

Nakon dugogodišnjeg oklijevanja, najuspješniji trener u historiji Arsenala je nakon dugogodišnjeg rada i uspjeha, napokon odlučio spakirati svoje stvari i napustiti klub, ali također francuski stručnjak će dobro pamtiti ovaj otkaz za kojeg su mu morali platiti vrlo veliku svotu novca.

Wengeru je tako uprava Arsenala, zbog prijeveremenog raskida saradnje morala isplatiti čak 17,1 milijuna funti! U taj iznos su uračunati troškovi koji su imali Wengerovi pomoćnici i treneri ali se pretpostavlja da taj dio nije veći od 3 miliona funti.

Tako je Wenger, koji još uvijek nema kluba a pitanje je da li će se uopšte vraćati na trenersku stolicu, otkazom inkasirao oko 14 miliona funti.

Sa ovim novcem, te novcem koji je zaradio u dosadašnjoj karijeri mogu živjeti još četiri generacije poslije njegove smrti, tako da…

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!