NaslovnicaVijestiEvo zašto Bayern želi da Chelsea dovede Nagelsmanna za novog trenera

Evo zašto Bayern želi da Chelsea dovede Nagelsmanna za novog trenera

Nogometni klub Chelsea smijenio je trenera Grahama Pottera u nedjelju, nakon samo sedam mjeseci. Potter je preuzeo ekipu u rujnu prošle godine nakon što je prethodni trener Thomas Tuchel otpušten. Ovo je već treća smjena trenera u ovoj sezoni za Chelsea, a među kandidatima za novog trenera je Julian Nagelsmann, bivši trener Bayerna kojeg je Tuchel zamijenio.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Angažiranje Juliana Nagelsmanna kao novog trenera bio bi za Chelsea još jedan veliki financijski izazov. Klub već ima obavezu isplatiti otpuštenom treneru Grahamu Potteru oko 24.5 milijuna eura, jer mu je ugovor trebao trajati više od četiri godine. Ova odšteta možda ne izgleda tako velika, ali je samo mali dio od 57 milijuna eura koje bi klub morao platiti ako ne postigne nagodbu s Potterom.

Iako Chelsea ima interes za Juliana Nagelsmanna kao novog trenera, klub neće moći samo tako dovesti trenera bez dogovora s Bayernom. Prema Bildu, Bayern će i dalje morati plaćati Nagelsmanna između osam i devet milijuna eura godišnje, što bi moglo narasti do čak 30 milijuna eura. Slično bi i Chelsea morao plaćati odštetu Grahama Potteru da se klub nije nagodio s njim.

Ako drugi klub želi angažirati Juliana Nagelsmanna kao trenera, mogao bi inicirati plaćanje odštete Bayernu kako bi se smanjili troškovi prema otpuštenom treneru. Međutim, nije jasno koliko bi ta odšteta mogla iznositi, jer će Bayern vjerojatno tražiti što više novca kako ne bi morao platiti više od 50 milijuna eura za Nagelsmanna nakon manje od dvije godine suradnje. Bayern je čak 2021. platio RB Leipzigu 25 milijuna eura samo kako bi dobio Nagelsmanna, što pokazuje da će vjerojatno tražiti visoku odštetu za njega.

Čini se da čak i Julian Nagelsmann trenutno nije zainteresiran za novi trenerski posao, jer je izjavio da se želi posvetiti analiziranju onoga što je pošlo po krivu u Bayernu. Stoga bi Chelsea trebao razmotriti druge kandidate za trenersku poziciju, poput Mauricia Pochettina, Zinedinea Zidanea i Marca Silve.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!