NaslovnicaVijestiEvo zašto je Cristiano Ronaldo izabrao Manchester United umjesto Arsenala!

Evo zašto je Cristiano Ronaldo izabrao Manchester United umjesto Arsenala!

Agent Cristiana Ronalda Jorge Mendes je otkrio zašto je igrač izabrao Manchester United nad Arsenalom još 2003. godine.

Cristiano Ronaldo izabrao

Kako novid The Sun, Mendes je osvijetlio neke pojedinosti oko tadašnje transfer sage, citirajući da je Sir Alex Ferguson glavni razlog zašto je mladi talenat odabrao Crvene đavole.

Izjavio je: “Uvijek sam tvrdio da je trener na kraju najvažnija komponenta u svakom transferu. Cristiano Ronaldo je savršen odgovor. Svaki klub ga je želio, ali svi su željeli da on još jednu sezonu igra u Sportingu.”

U to vrijeme je Ronaldo imao samo 18 godina, a iako je imao potencijala, timovi su osjećali da će se bolje razvijati u Portugalu.

Kao lukav krilni igrač bio je opasan, ali i dalje sirov proizvod, s time da je Mendes sugerirao da mnogi klubovi nisu željeli ubaciti Portugalca u prvih 11.

Međutim, agent je otkrio da je menadžer United bio spreman prihvatiti kocku: “Jedina osoba koja se činila spremnom da ga odmah ubaci u svoju postavu, bio je Sir Alex Ferguson, i u to vrijeme, nisam sumnjao da je to najbolje rješenje. Moja odluka je donesena bez razmišljanja, bila je da je Manchester United idealan klub za njega.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!