NaslovnicaVijestiEvo zašto je Gianluigi Buffon najveći "nogometni romantik" ikada!

Evo zašto je Gianluigi Buffon najveći “nogometni romantik” ikada!

Gianluigi ‘Gigi’ Buffon danas je branio svoju utakmicu u dresu Juventusa, najavio je to prije 4 dana – jer ne želi ceremonije, a zaslužuje ih tri, a ne jednu. Danas – sutra možda će biti boljih golmana nego što je on bio, ali nogometne ličnosti poput njega više neće biti.

Čime započeti govor o najvećem nogometnom romantiku nego činjenjicom da je u 2003. i 2004. godine bio u UEFA najboljem timu godine kao vratak najboljih na svijetu. U ljeto 2006. godine postao je Svjetski prvak s Italijom, a onda je njegov Juventus, njegova ‘Stara dama’ izbačena iz Serie A, ali romantik je ostao uz svoju ‘Staru damu’ i u tim teškim trenucima i tada je kao golman kluba iz drugog nogometnog ranga u Italiji ponovno uvršten u najbolji tim godine po treći put.

[su_bet365_app]

Ne, to nije bio kraj! Veliki Gigi 2016. i 2017. ponovno je bio u tom timu. Zasluženo ili ne – sada je manje bitno. U 39. i 40. godini života bio je dio najboljeg tima u Europi. Riječ je o golmanu koji je davne 2001. godine postao najskuplji golman u povijesti nogometa i do danas ostao najskuplji iako je od tada do danas nogometno tržište doživjelo hiperinflaciju.

No, možete li zamisliti da danas neki veliki klub bude izbačen iz lige – tko bi ostao? Ronaldo? Messi? De Gea? Ter Stegen? Courtois? Donnarumma? – teško je govoriti hipotetski, ali vjerojatno nitko! Veliki Gianluigi bio je najbolji golman na svijetu, a odlučio je braniti u drugoj ligi i zbog toga je najveći.

France Football, magazin koji dodjeluje nagradu Ballon d’Or Buffona su proglasili najboljim golmanom svih vremena. Naravno, tu će uvijek biti onih koji se s tim slažu i onih koji se s tim ne slažu, ali to je manje bitno. Možda je od Buffona bilo boljih, možda će biti boljih, ali ono što Gianluigi Buffon predstavlja u Italiji i u Juventusu nije samo vrhunski golman.

[su_live_koeficijenti]

Riječ je o iznimno poštovanom čovjeku u svijetu nogometa, o kapetanu, o lideru i o osobi koju već za vrijeme igračke karijere pozivaju da preuzme bitnu ulogu u talijanskom ili europskom nogometu. U mirovinu odlazi bez da je ikada osvojio Ligu prvaka, a u više navrata bio je jako blizu. No, odlazi u mirovinu s trofejem Svjetskog prvenstva, 9 osvojenih titula Serie A i mnoštvom drugih timskih i individualnih priznanja!

Broj 1 na leđima zaista ima posebno značenje kada govorimo o najvećem nogometnom romantiku ikada.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!