NaslovnicaVijestiEvo zašto je Lionel Messi u crnom plaštu podigao pehar prvaka svijeta

Evo zašto je Lionel Messi u crnom plaštu podigao pehar prvaka svijeta

Crni plašt kojeg je Lionel Messi nosio na podijumu kada je dizao trofej Svjetskog prvaka ima nevjerojatno značenje. Argentina i Francuska odigrale su vjerojatno najveće finale Svjetskog prvenstva svih vremena dok je utakmica na Lusail stadionu u Kataru bila puna dramatičnih preokreta.

Messi i Angel di Maria donijeli su južnoameričkom prvaku vodstvo od 2-0 na poluvremenu, dok je Francuska izgledala daleko od svoje najbolje forme.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

U drugom poluvremenu padali su golovi i na drugoj strani, zahvaljujući Kylianu Mbappeu koji je svoju momčad u samo par minuta doveo do izjednačenja.

U produžetku je Messi pogodio u 108. minuti, ali je Mbappe iz penala ponovno izjednačio i kompletirao svoj hat-trick, prvi nakon Sir Geoffa Hursta koji je postigao tri gola u finalu Svjetskog prvenstva.

Messi je na kraju ipak izašao kao pobjednik, jer je Argentina pobijedila na penale sa 4-2.

Tijekom proslave i podizanja trofeja, navijači su ostali začuđeni nakon što je Messi morao obući crni ogrtač kako bi podigao trofej.

Ali pravo značenje iza te geste je zapravo nevjerojatno.

Kreator Tallie Dar je objasnio značenje crnog ogrtača: “Messijev crni ogrtač zove se ‘Beshth’. Arapski ratnici su ga nosili nakon pobjede.”

“Nosi ga i kraljevska obitelj. Kralj Katara odao je počast Messiju u znak poštovanja. Označavajući Messija kao ratnika koji je pobijedio za svoju zemlju Argentinu.”

“Messi je počašćen kao plemić u svom argentinskom dresu, kao kralj nogometa.

“To je poetično. Ne očekujem da će hejteri razumjeti jer mali umovi nikada neće doći do kraljevske razine.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!