NaslovnicaVijestiEvo zašto je Xavi odlučio ostati u Barceloni

Evo zašto je Xavi odlučio ostati u Barceloni

Xavi Hernandez, trener Barcelone, je ranije tokom ove sezone najavio svoj plan napuštanja kluba tokom ljeta. Međutim, nakon preispitivanja, odlučio je ostati na klupi katalonskog giganta i voditi ih i u narednoj sezoni.

Prema izvještaju Mundo Deportiva, Xavi je promijenio svoju odluku zbog podrške koju je dobio od igrača. “Ogromna podrška igrača bila je ključna u odluci Xavija da ostane. Od prvog dana, mnogi igrači su posjećivali Xavija u njegovom uredu, nastojeći ga nagovoriti da promijeni mišljenje”, navodi katalonski list.

Xavi je preuzeo vođenje Barcelone u studenom 2021. godine, a njegov ugovor traje do kraja lipnja 2025. Podsjetimo, Barcelona je u četvrtfinalu Lige prvaka ispala od PSG-a, dok u La Ligi zaostaje 11 bodova za vodećim Real Madridom šest kola prije kraja sezone. Barcelona se oprostila od borbe za trofej u Kupu kralja nakon teškog poraza od Athletic Bilbaa u četvrtfinalu rezultatom 4:2.

Dakle, iako je ova sezona gotova, to samo znači da Xavi odmah započinje pripreme za sljedeću.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!