NaslovnicaVijestiEVO ZAŠTO: Mourinho otkrio glavni razlog zbog kojeg Sanchez nije uspio u...

EVO ZAŠTO: Mourinho otkrio glavni razlog zbog kojeg Sanchez nije uspio u Manchester Unitedu!

Bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho dao je zanimljiv intervjuu u kojem je otkrio glavni razlog zbog kojeg Alexis Sanchez nije uspio u dresu ‘Crvenih vragova’.

Mourinho otkrio zašto Sanchez nije uspio u Unitedu

Čileanac je napustio Old Trafford ranije ovog ljeta, kada je otišao na posudbu u Inter nakon razočaravajućih godinu i pol dana provedenih u engleskom velikanu, tokom kojih je imao brojne probleme sa pronalaskom forme, kao i sa povredama.

U njegovoj prvoj sezoni u klubu trener mu je bio upravo Mourinho, koji iako priznaje dio krivice zbog forme ofanzivca također vjeruje kako je on bio jako nesretan u klubu. U intervjuu za The Telegraph je rekao: “Osjećao sam kako Sanchez nije bio sretan čovjek. Mislim da u svakom poslu koji radite, kada ste nesretni nije vam lako biti na pravom nivou, a možda i griješim. Možda je krivica bila moja, možda sam ja bio taj koji nije mogao izvući ono najbolje iz njega.”

Prije nego što je otišao u Seriju A, Sanchez je u dresu Manchester Uniteda postigao tek tri gola u Premier ligi. Pored njega, Inter je doveo i njegovog suigrača Romelua Lukakua iz Uniteda, još jednu zvijezdu koja se nije pokazala u najboljem svjetlu u crvenom dresu.

Ipak, Mourinho priznaje kako se nada da će Čileanac konačno pronaći sreću na Giuseppe Meazzi, zajedno sa Lukakuom. Dodao je: “Kao trener ponekad imate sposobnost izvući najbolje iz igrača, a ponekad nemate uspjeha u tome. Međutim, realnost je da sam za Sancheza uvijek smatrao kako je tužna osoba. Vjerovatno će se u Italiji oporaviti, nadam se da hoće, uvijek želim dobro svakom igraču.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!