NaslovnicaVijestiEvo zašto se na Europskom prvenstvu ne igra utakmica za treće mjesto!

Evo zašto se na Europskom prvenstvu ne igra utakmica za treće mjesto!

Engleska se u nedelju navečer bori protiv Italije u finalu Europskog prvenstva na Wembleyu nakon što su oba tima izbacili svoje protivnike Dansku i Španjolsku.

Evo zašto se na Europskom

No, s Dancima i Španjolcima koji su izvan konkurencije, mnogi se pitaju hoće li se ove dvije ekipe sastati u utakmici za treće mjesto, baš kao što je to učinila Engleska, kada je poražena od Belgije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Jednostavno rečeno, Europsko prvenstvo je jedini veliki međunarodni turnir koji nema razigravanja za treće mjesto.

Međutim, Svjetsko prvenstvo, Copa America i Afrički kup nacija imaju utakmicu za treće mjesto, obično održano dan prije finala.

Umjesto da je gledaju kao ozbiljnu utakmicu, momčadi često iskoriste priliku i ubacuju u igru igrače koji nisu igrali na natjecanju.

Zašto na Europskom prvenstvu nema utakmice za treće mjesto?

Ovogodišnje Europsko prvenstvo neće imati utakmicu za treće mjesto. Koje god momčadi izgube u polufinalu, tretiraju se isto kao i one koje su izbačene u bilo kojem drugom krugu i idu ravno kući.

Europsko prvenstvo započelo je 1960. godine i imalo je plasman za treće mjesto sve do 1980.

Posljednje treće mjesto u razigravanju osvojila je Čehoslovačka, koja je u to vrijeme pobijedila Italiju sa 9-0 na penalima, nakon remija u Rimu (1-1).

Te je godine utakmica žestoko kritizirana zbog slabe posjećenosti i slabe gledanosti na televiziji. To je bio krajnji razlog zašto su je otpisali.

Ne možemo reći da krivimo UEFA-u za donošenje ove odluke. Prijašnja razigravanja za treće mjesto zasigurno su bila dosadna navijačima sa timovima koji su često rotirali igrače u korist onih koji tijekom turnira nisu dobili minutažu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!