NaslovnicaVijestiEvo zbog čega je PSG primoran prodati Neymara na kraju sezone

Evo zbog čega je PSG primoran prodati Neymara na kraju sezone

Iako je u klub stigao tek prošlog ljeta, Paris Saint-Germain će morati prodati zvijezdu tima Neymara ukoliko žele izbjeći kaznu od strane UEFA-e za kršenje financijskog fair playa, navodi španjolski El Gol Digital.

PSG primoran prodati Neymara

Francuski klub je iznenadio mnoge dovođenjem brazilskog reprezentativca prošlog ljeta iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, a također će na kraju sezone morati platiti još 160 miliona eura za najtalentiranijeg mladog igrača na svijetu, Kyliana Mbappea, koji je ove sezone u klubu na posudbi iz Monaca.

Njih dvojica su stigli kako bi donijeli Parižanima Ligu prvaka po prvi put u povijesti kluba, ali Neymar je propustio uzvratni susret osmine finala protiv Real Madrida zbog povrede, te je njegov tim ispao iz takmičenja ukupnim rezultatom 5-2.

Kako se približava ljetni prelazni rok, u posljednjih nekoliko dana počele su se pojavljivati špekulacije o njegovom mogućem odlasku sa Parka prinčeva, a jedna od najzanimljivijih je ta da je Paris Saint-Germain primoran prodati ga ili će dobiti zabrane od strane UEFA-e, odnosno neće moći nastupiti u europskim takmičenjima u narednim sezonama.

Ukoliko se stvarno odluče za njegovu prodaju, kao njegova sljedeća destinacija se navodi Real Madrid, koji u posljednje vrijeme pokazuje interes za 25-godišnjaka. Predsjednik ‘kraljevskog’ kluba Florentino Perez nije zadovoljan situacijom u kojoj se klub nalazi, prvenstveno zbog La Lige, od koje su već odustali s obzirom da za vodećom Barcelonom zaostaju čak 12 bodova 10 kola prije kraja sezone.

[su_bonus]

Zbog toga želi napraviti velike promjene u igračkom kadru sljedećeg ljeta, a sa mogućim dolaskom na Santiago Bernabeu još su se povezivali i golman Manchester Uniteda David de Gea, te zvijezda Tottenham Hotspura i jedan od najboljih napadača na svijetu u ovom trenutku Harry Kane.

Ipak, katalonske novine Mundo Deportivo su objavile vijest kako je Neymar, koji će zbog povrede propustiti ostatak sezone, navodno shvatio da je napravio grešku dolaskom u Pariz, te bi se volio vratiti na Camp Nou, a čelnike Barcelone je već obavijestio o tome.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!