NaslovnicaVijestiEVO ZBOG ČEGA: Kepa Arrizabalaga otkrio zašto je odlučio doći u Chelsea,...

EVO ZBOG ČEGA: Kepa Arrizabalaga otkrio zašto je odlučio doći u Chelsea, a ne u Real Madrid!

Nova zvijezda Chelseaja i službeno najskuplji golman svih vremena Kepa Arrizabalaga priznao je kako je bio uzbuđen zbog mogućeg dolaska u Premier ligu, te da je sretan što se ‘Plavci’ toliko potrudili kako bi ga doveli.

Kepa otkrio zašto je izabrao Chelsea

Španjolski reprezentativac je ranije ovog ljeta napustio Athletic Bilbao i stigao na Stamford Bridge u transferu vrijednom nevjerovatnih 80 miliona eura, koliko je iznosila njegova otkupna klauzula.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Nekoliko mjeseci prije tog transfera Kepa se povezivao sa odlaskom u Real Madrid, u vrijeme kada je njegova otkupna klauzula iznosila tek 20 miliona eura, ali je ipak odlučio ostati na San Mamesu, te produžiti ugovor sa baskijskim klubom, nakon čega je povećana i ta klauzula na već spomenutih 80 miliona eura.

Ipak, kako priznaje, priliku da dođe u Chelsea i postane njihov prvi golman nije mogao odbiti, te je presretan zbog tog transfera. Na pitanje zašto je pristao doći u londonski klub nakon što je već odbio ponude klubove kao što su Real Madrid i Juventus, Kepa je u intervjuu za AS rekao: “Chelsea je veliki klub koji je u posljednjih nekoliko godina osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu i Premier ligu. Sretan sam zbog svog truda koji su uložili kako bi me doveli, jer nije lako platiti takve cifre. Nadam se da ću uzvratiti na terenu.”

Zatim, na pitanje da li je odlučio napustiti Španjolsku kako ne bi igrao protiv Athletic Bilbaa, on je dodao: “Ne znam, ali istina je da me je ovaj transfer odvojio od kuće i kruga u kojem sam odrastao. To je važno za moju karijeru. Istina je da sam otišao u drugu ligu i da ću igrati protiv Athletica samo u europskim takmičenjima, što će biti dobro za oba kluba. Međutim, glavni razlog zbog kojeg sam odlučio doći ovdje je taj što su mi iz Chelseaja pokazali koliko me žele dovesti.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!