NaslovnicaVijestiFabio Capello kritikovao Leonarda Bonuccija: On je dobar s loptom u nogama,...

Fabio Capello kritikovao Leonarda Bonuccija: On je dobar s loptom u nogama, ali…

Iako se smatra jednim od najboljih defanzivaca na svijetu u ovom trenutku, te činjenici da je osvojio sedam titula prvaka Serije A, Leonardo Bonucci je kritikovan od jednog od najvećih trenera svih vremena, Fabija Capella.

Capello kritikovao Bonuccija

Kako prenosi FourFourTwo, Capello je izjavi za Sky Sport Italiju rekao kako je Bonucci dobar u mnogim stvarima, ali ne i u branjenju.

[su_bbworld]

“On je najbolji talijanski defanzivac sa loptom u nogama, te među top tri u svijetu. Međutim, on ne zna braniti. To je njegov veliki problem. Sve je bilo idealno za njega, jer je imao veću slobodu. Igranje u obrani sa trojicom je savršeno za njega, dok je sa četvoricom jako teško.”

Bonucci je šokirao nogometni svijet kada je prošlog ljeta odlučio napustiti voljeni Juventus i preći u velikog rivala AC Milan u transferu vrijednom 42 miliona eura. Međutim, taj potez možda i nije bio najbolji za njega, s obzirom da njegov novi tim bilježi očajne rezultate. Rossoneri su na razočaravajućem 11. mjestu u Seriji A, unatoč potrošenih blizu 200 miliona eura na pojačanja prošlog ljeta. Pored toga, mnogi igrači koji su stigli na San Siro, uključujući i Leonarda Bonuccija, već se povezuju sa odlaskom iz kluba u zimskom prelaznom roku.

Kako izvještava Gazzetta dello Sport, talijanski reprezentativac nije sretan u Milanu, te je upoznat sa interesom Manchester Cityja, u koji želi preći ove zime. Ostaje da vidimo hoće li se Bonuccijevi nastupi poboljšati ukoliko ostane u klubu, ali ovakve kritike od strane veoma uglednog trenera mu zasigurno neće pomoći u vraćanju samopouzdanja.

Leonardo Bonucci je ove sezone u dresu AC Milana odigrao ukupno 22 utakmice, od čega 16 u Seriji A, gdje se njegov tim nalazi na 11. mjestu sa 24 osvojena boda nakon 18 odigranih kola, te ima čak 12 bodova manje nego u istom periodu sezone prošle godine. S druge strane, njegov bivši klub Juventus je na drugom mjestu sa 44 osvojena boda, te za vodećim Napolijem zaostaje samo jedan bod. U sljedećem kolu AC Milan će gostovati kod Fiorentine, Juventus kod Verone, dok će Napoli gostovati kod Crotonea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!