NaslovnicaVijestiFabregas iskritikovao Sarrija nakon finala Lige Europe!

Fabregas iskritikovao Sarrija nakon finala Lige Europe!

Chelsea je uvjerljivo savladao Arsenal u finalu Lige Europe (4:1), ali je Fabregas iskritikovao Sarrija i pored ubjedljive partije i osvojenog trofeja, prvog u karijeri italijanskog stručnjaka.

Bivši nogometaš Chelseaja Cesc Fabregas kritikovao je menadžera Bluesa Maurizija Sarrija što u finalnom duelu Lige Europe protiv Arsenala u igru nije poslao Garyja Cahilla.

Tridesettrogodišnji defanzivac u posljednjoj godini ugovora nije bio u prvom planu kod italijanskog trenera i u sezoni 2018/19 ukupno je odigrao osam utakmica u svim natjecanjima.

“Cahill je toliko učinio za Chelsea i morao je da uđe na teren kod rezultata 4:1. Morali su da ga puste na teren, sa kapitenskom trakom oko ruke. Gary je trebalo da ode kao pravi heroj jer je to zaslužio,” rekao je Fabregas.

Španjolac je u Chelseaju proveo pet sezona i sa Bluesima je osvojio dve Premier lige, FA i Liga kup. Odigrao je 198 utakmica u svim natjecanjima u kojima je postigao 22 gola u upisao 57 asistencija.

“Znam da je to bilo Sarrijevo veče, znam da možda nije mogao da se sjeti, ali zato ima trenerski stožer i ljude iz kluba, koji je trebalo da ga podstaknu,” dodao je Fabregas.

Cahill je 2012. došao u Chelsea iz Boltona i sa timom sa Stamford Bridgea osvojio je osam trofeja, između ostalog Ligu prvaka i dvije Premier lige. Odigrao je 290 utakmica, postigavši 25 golova, uz 7 asistencija.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!