NaslovnicaVijestiFair-play u svom punom sjaju: Mladi nogometaši Rome oduševili javnost!

Fair-play u svom punom sjaju: Mladi nogometaši Rome oduševili javnost!

Mladi nogometaši Rome postali su prvaci Italije do 15 godina, ali svojim gestom nakon utakmice impresionirali su nogometnu javnost.

Mladi nogometaši Rome

Nogometaši Rome, uzrasta do 15 godina, pokazali su veliko poštovanje prema protivniku i sportskoj javnosti prezentovali šta je suština sporta. Umjesto da proslave zasluženo osvojen naslov prvaka, vrijeme poslije utakmice proveli su pokušavajući da utješe protivnike, mlade nogometaše Milana.

U današnje vrijeme gotovo je postalo zaboravljeno viteštvo, poštovanje prema protivniku, čestitke na dobroj borbi… Romini klinci pokazali su svojim gestom šta je suština sporta, na čemu bi mnoge starije kolege mogle da im pozavide.

Nogometaši Rome, uzrasta do 15 godina, savladali su u Ravenni vršnjake iz Milana sa 2:0 i osvojili naslov prvaka Italije. Veliko slavlje moglo je da počne…

Ipak, mladi “romanisti” nisu otrčali u svlačionicu kako bi proslavili veliki uspjeh, već su prišli poraženim protivnicima, koji su pognutih glava sjedili na terenu.

Zagrljaji, reči utjehe i sportski pozdravi obilježili su ovaj susret. Iako mnogi od njih možda nikada neće postati uspješni profesionalni nogometaši, ispit ljudskosti i sportskog duha već su položili.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!