NaslovnicaVijestiFantastični Kai Havertz napušta Leverkusen: Apotekari već pronašli odličnu zamjenu

Fantastični Kai Havertz napušta Leverkusen: Apotekari već pronašli odličnu zamjenu

Njemački mediji prenose da je Bayer iz Leverkusena zaključio usmeni ugovor za transfer igrača, što se smatra kao zamjena za mladu zvijezdu Kaia Havertza koji će na ljeto vrlo vjerovatno napustiti klub.

Bayer iz Leverkusenau svojoj ekipi ima bisera, za kojeg se može nadati da će ga na njemu zaraditi ogromni novac. Tek 19-godišnji Kai Havertz već je dokazani igrač u tako jakom prvenstvu kao što je njemačka Bundesliga, a posebvno je impresivna ova sezona u kojoj je postigao 15 pogodaka u 32 utakmice u njemačkom prvenstvu, što je izvanredna statistika za ofanzivnog veznog igrača.

ŽELI IGRATI SA NJIM U MADRIDU: Eden Hazard zove kolegu iz reprezentaciju da dođe u Real!

Bayer ću na ljeto biti teško zadržati Havertza u svojim redovima, a Sport Bild izvješćuje da se Leverkusen već pobrinuo za dolazak njegovog nasljednika, jer je put Leverkusen već krenuo nogometaš Hoffenheima Kerem Demirbay.

Njemački reprezentativac turskog podrijetla već je dugi niz godina među najboljim igračima jedne od najboljih njemačkih ekipa, a za njegov dolazak Leverkusen će morati poseći duboko u džep, jer Sport Bild tvrdi da će naknada za transfer iznositi čak 28 milijuna eura.

S obzirom na novac koji bi trebali zaraditi prodajom Havertza, neće im biti teško finansirati ovaj transfer. Mediji još navode kako je transfer Havertza u Bayern već gotova stvar.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!