NaslovnicaVijestiFavre o dominaciji Bayerna: Imaju za 150 miliona veći budžet od našeg

Favre o dominaciji Bayerna: Imaju za 150 miliona veći budžet od našeg

Trener Borussije Dortmund Lucien Favre istakao je kako moraju sebi da postave visoke, ali realne ciljeve, s obzirom na snagu minhenskog Bayerna.

Favre o dominaciji Bayerna

Bavarci godinama dominiraju u Nemačkoj. Bundesligu su osvajali u prethodnih sedam godina i izvjesno je da ćemo sličan scenario gledati i u budućnosti.

Dortmund predstavlja najvećeg rivala Bayernu, ali razlika u kvalitetu dva kluba vidljiva je na svim razinama. Toga je svjestan i švicarski stručnjak.

“Nastavićemo da postavljamo visoke ciljeve, ali oni moraju da budu realni. Ne želim da ukazujem na činjenicu da Bayern za pojačanja ima budžet koji je od našeg veći za oko 150 miliona eura, ali, takođe, ne smijemo da zatvaramo oči pred tim podatkom”, rekao je Favr u razgovoru za Bild.

“Milioneri” su posljednji put bili prvaci Njemačke 2012. godine pod trenerskom palicom Jurgena Kloppa. U protekle dvije sezone završavali su na drugoj poziciji, a u prošloj imaju trofej u Superkupu.

“Bili smo blizu. Ne smijemo da zaboravimo da je Bayern odigrao najbolji drugi dio prvenstva u klupskoj povijesti. Istovremeno, mogli smo da vidimo i ekstreman napredak timova poput Mönchengladbacha, Leipziga i Leverkusena. To što smo drugi nije nešto što se podrazumijevalo”, jasan je Švicarac.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!