NaslovnicaVijestiFenerbahče spreman istupiti iz lige u utorak: Što će biti s Livakovićem?

Fenerbahče spreman istupiti iz lige u utorak: Što će biti s Livakovićem?

Dominik Livaković doživio je napade navijača tijekom utakmice u kojoj je njegov Fenerbahče prije dva tjedna pobijedio Trabzonspor 3:2 u 30. kolu turskog prvenstva. Nakon incidenata koji su se dogodili nakon utakmice, počele su kružiti glasine o njegovom mogućem odlasku iz kluba.

Livakoviću, koji brani za hrvatsku reprezentaciju i Fenerbahče, u devetoj minuti sudačke nadoknade pružala se pomoć, u tom trenutku nepoznata osoba s tribina ga je pogodila predmetom u glavu. Glavni sudac je ubrzo označio kraj utakmice, a igrači Fenerbahčea počeli su proslavljati pobjedu. Nakon toga, navijači Trabzonspora su iz više smjerova upali na teren i napali protivničke igrače, pri čemu je jedan od huligana udario Livakovića šakom u glavu.

Fenerbahče sada razmatra mogućnost napuštanja turske Superlige, gdje se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 79 bodova, vodeći borbu za titulu zajedno s Galatasarayem. Nakon incidenta na kraju utakmice između Trabzonspora i Fenerbahčea, 12 osoba je uhićeno, a predsjednik FIFA-e Gianni Infantino osudio je te događaje. Predsjednik kluba Ali Koc izjavio je za turske medije da je klub spreman na radikalne korake.

“Vrijeme je da pokažemo cijeloj Turskoj da je dosta. Nož je došao do kosti i zarezao, gotovo otkinuo nogu. Imamo dvije opcije. Prva je ne učiniti ništa, a to je najgore ako mene pitate Postoji i ekstremna opcija, a to je istupanje iz lige. U utorak će se sastati čelnici kluba i donijeti odluku što dalje”, rekao je i dodao:

“Nemojte misliti da ćemo odluku donijeti na temelju emocija. Donijet ćemo pravu odluku zajedno kroz razgovor. Nije jasno što ćemo učiniti, ali sigurno nećemo samo sjediti skrštenih ruku. Nadam se da će 2. travnja biti prekretnica ne samo za Fenerbahče nego i za turski nogomet.”

Nije jasno što će se dogoditi s nogometašima, među kojima je i Livaković, ako Fenerbahče zaista napusti ligu. Neki turski mediji spominju mogućnost jednostranog raskida ugovora, no još nema konkretnijih informacija o tome. Prema više medijskih izvora, nakon incidenta, Livaković je ozbiljno razmatrao o odlasku iz Turske. Navodno je u svlačionici stadiona u Trabzonu izjavio: “Gotov sam s Turskom. Ne mogu više ostati ovdje, želim otići.”

Turski mediji izvijestili su da je Livakovićeva izjava iznenadila njegove suigrače, ali da su ga trener Ismail Kartal i ostali članovi stručnog stožera uspjeli smiriti. Također je pomoglo što se Livaković čuo s članovima obitelji, pa je nakon sastanka s trenerom odustao od odlaska.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!