Fenninger slavila u Aareu

U švedskom Aareu danas se vozio veleslalom, a pobijedila je Austrijska skijašica Anna Fenninger i na taj način preskočila Slovenku Tinu Maze u ukupnom poretku. Fenninger je uvjerljivo slavila sa 71 stotinkom prednosti ispred Talijanke Nadie Fanchini i treće Austrijanke Eva-Maria Brem koja je zaostala 1.07.

Fenninger Are

Tina Maze podbacila je i završila na 20. mjestu, iako je nakon prve vožnje bila na 6. poziciji.  U ukupnom poretku sada zaostaje 45 bodova, ali već u subotu ima priliku vratiti se na prvo mjesto u utrci slaloma koji Fenninger ne vozi.

Fenninger je povećala prednost u veleslalomu na 86 bodova ispred Brem , te se joj smiješi mali kristalni globus dok će borba za veliki kristalni globus, prema svemu sudeći, biti neizvjesna do posljednje utrke.

Naime, Fenninger je zadnjih tjedana znatno popravila formu te ostvaruje zavidne rezultate u brzim disciplinama, dok Tina Maze pokazuje znakove pada forme i nervoze. Do kraja sezone ostalo je još pet utrka. U subotu se u Aareu vozi slalom u kojem Tina Maze mora ostvariti što bolji rezultat kako bi u zadnji tjedan i posljednje četiri utrke sezone ušla sa nekom zalihom bodova u odnosu na Fenninger.

 

Današnji poredak

1. Anna Fenninger (Aut)

2. Nadia Fanchini (Ita)

3.  Eva-Maria Brem (Aut)

4. Mikaela Shuffrin (USA)

5. Federica Brignone (Ita)

6. Marta Bassino (Ita)

 

Poredak veleslaloma

1. Anna Fenninger (Aut) 442

2. Eva-Maria Brem (Aut) 356

3. Mikaela Shuffrin (USA) 321

 

Ukupni poredak

1. Anna Fenninger (Aut) 1341

2. Tina Maze (Slo) 1296

3. Lindsey Vonn (USA) 842