NaslovnicaVijestiFERDINAND SAVJETOVAO SOLSKJAERA: Evo kako da zaustavi Messija večeras!

FERDINAND SAVJETOVAO SOLSKJAERA: Evo kako da zaustavi Messija večeras!

Nakon što su sinoć odigrani prvi četvrtfinalni susreti ovosezonske Lige prvaka, večeras su na rasporedu naredna dva, a posebno zanimljiv će biti okršaj između Manchester Uniteda i Barcelone na Old Traffordu.

Ferdinand o zaustavljanju Messija

Bivši defanzivac ‘Crvenih vragova’ Rio Ferdinand upozorio je svoj bivši klub na najveću zvijezdu Barcelone Lionela Messija, te ih savjetovao kako ga zaustaviti. Argentinac uživa u nevjerovatnoj sezoni, u kojoj je postigao čak 43 gola, uključujući i osam u najelitnijem europskom klupskom takmičenju.

Naime, rekao je: “Barca igra na određeni način, a u pitanju je posjed lopte i visok presing kada nemaju loptu, tako da u Unitedu moraju biti vrlo pažljivi. Međutim, sve će se svesti na ‘malog’ čovjeka, Messija. Kako će ga zaustaviti? Ne mogu si priuštiti da mu daju prostora. Ukoliko to urade, stvorit će im velike probleme.”

Zatim je dodao: “Ne smiju si dozvoliti da ga se uplaše. Naravno, on je superzvijezda, legenda, jedan od najboljih koji je ikada igrao nogomet, ali moraju se fokusirati pred utakmicu, i to je dio posla. Pola bitke je mentalna bitka pred utakmicu. Siguran sam da će Ole imati poseban plan za Messija, tako da neće ostajati jedan na jedan cijelu utakmicu. Najvažnija stvar je ne primiti gol, a nadamo se da ćemo postići barem jedan i na Camp Nou otići po prolazak dalje.”

Sam susret protiv Messija je komentarisao i trenutni defanzivac engleskog velikana Chris Smalling, koji je rekao: “To je nešto u čemu ću uživati. Jedva čekam.” Da li će zaista uživati on ili Messi, ostaje nam da vidimo večeras.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!