NaslovnicaVijestiFERGUSON OTKRIO: Evo kako je planirao zaustaviti Messija da je United ponovo...

FERGUSON OTKRIO: Evo kako je planirao zaustaviti Messija da je United ponovo igrao protiv Barce!

Kao i većina klubova na svijetu, Manchester United nije favorit protiv Barcelone, koju predvodi po mišljenju mnogih najbolji igrač svih vremena Lionel Messi. ‘Crveni vragovi’ su uspjeli zaustaviti Argentinca u postizanju gola u prve dvije utakmice protiv njega, 2008. godine u polufinalu Lige prvaka, ali nisu uspjeli u tome kasnije u finalima 2009. i 2011. godine.

Fergusonov plan za Messija

Messi je pogodio u Rimu, a zatim i dvije godine kasnije na Wembleyu, zaustavivši tako Fergusonov tim u dva navrata. Legendarni škotski stručnjak je nakon drugog finala priznao kako je Barcelona jednostavno superiornija: “Pobijeđeni smo od strane boljeg tima, nema boljeg načina da ovo opišem.”

“Očekivao sam da ćemo biti bolji, ali oni su najbolji tim protiv kojeg smo igrali, na vrhuncu su, i nema sramote u ovom porazu. Ponekad se suočite sa daleko boljim timom i večeras je bila jedna od tih noći.”

Ipak, poraz je ostavio gorak ukus u ustima Fergusona, koji je znao kako je mogao završiti trenersku karijeru sa više od dvije titule Lige prvaka da njegov tim nije igrao protiv Guardioline Barce. U svojoj autobiografiji iz 2013. godine, Fergie je otkrio kako je planirao zaustaviti Messija da se United ponovo suočio sa Barcom s njim na klupi.

Ovaj savjet bi trebao možda poslušati i Solskjaer, s obzirom da će ‘Crveni vragovi’ igrati protiv katalonskog giganta za nešto više od dva tjedna u četvrtfinalu Lige prvaka. Ferguson je napisao: “Potrebna su vam dva centralna defanzivca koji će se povući na desnu stranu terena gdje je Messi i koji ne trebaju brinuti o onome što se događa iza njihovih leđa. On je manja prijetnja kada je na jednoj strani terena, nego kada je u sredini.”

“Nakon razmatranja brojnih opcija, rekao sam sebi ‘kad budemo igrali protiv Barcelone sljedeći put, postavit ću Jonesa i Smallinga, ili Smallinga i Evansa na desnu stranu ispred Messija. Nisam mu želio dopustiti da nas ponovo muči.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!