NaslovnicaVijestiFerguson otkrio svoj najgori transfer u Manchester Unitedu: "Platio sam ga samo...

Ferguson otkrio svoj najgori transfer u Manchester Unitedu: “Platio sam ga samo 170 tisuća funti, ali i dalje me osuđuju zbog toga”

U periodu od 1986. do 2013., legendarni Sir Alex Ferguson (82) nadgledao je put Manchestera Uniteda, pretvarajući ga u jedan od svjetskih fudbalskih divova. Tokom njegove 26-godišnje karijere na klupi Uniteda, škotski stručnjak je osvojio impresivnih 38 trofeja, uključujući 13 titula engleskog prvaka, pet FA kupova i dva puta se popeo na vrh Lige prvaka.

Tokom svoje karijere, Sir Alex Ferguson je bio katalizator za uspon mnogih svjetskih nogometnih zvijezda, ali isto tako je priznao da je napravio nekoliko promašenih transfera. Jedan od tih slučajeva je bio Ralph Milne, o kojem je otvoreno govorio na večeri Udruge menadžera lige. Ferguson je priznao da je Milne bio njegov najveći promašaj u karijeri. U studenom 1988., Milne je za 170 tisuća funti došao iz trećeligaša Bristol Cityja u United.

Ferguson je izjavio: “Najgori potpis? Bez sumnje, Ralph Milne. Platio sam samo 170 tisuća funti za njega, ali i dalje mi to predbacuju.” Milne je postigao tri gola u 22 utakmice tijekom svoje prve sezone u Unitedu, ali nakon još jedne godine u klubu, bio je otpušten. Nakon nogometne karijere, koja je završila 1991., Milne se suočavao s ozbiljnim problemima vezanim uz alkohol.

Škotski veznjak je tokom svoje karijere nastupao za Dundee United, Charlton Athletic, West Ham i Sing Tao. Nažalost, preminuo je 6. rujna 2015. od bolesti jetre. Ferguson je istaknuo da je osim Milnea, napravio još jedan promašaj u transferima.

Prije 21 godinu, Manchester United je doveo kamerunskog veznjaka Erica Djemba-Djemba iz Nantesa za otprilike četiri milijuna eura. Ferguson je vjerovao da će Djemba-Djemba biti nasljednik Roya Keanea, ali njegov boravak u Unitedu trajao je samo dvije godine.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!