NaslovnicaVijestiFernando Torres otkrio glavni razlog zbog kojeg odlazi iz Atletica ovog ljeta

Fernando Torres otkrio glavni razlog zbog kojeg odlazi iz Atletica ovog ljeta

Bez obzira koji klub podržavali, Fernando Torres je jedan od onih igrača koje je nemoguće mrziti.

Torres napušta Atletico Madrid

Tokom svoje karijere, ‘El Nino’ je oduševljavao ljubitelje nogometa svojim nastupima u dresovima velikana kao što su Atletico Madrid, Liverpool i Chelsea. Međutim, vrhunac karijere je doživio u periodu između 2007. i 2009. godine, dok je nastupao za ‘Redse’.

Od odlaska sa Anfielda u ljeto 2011. godine, nikad više nije bio isti igrač. Kako otkriva španjolski nogometni stručnjak Guillem Balague, koji je ujedno i Torresov veliki prijatelj, bivši španjolski reprezentativac je imao operaciju pred Svjetsko prvenstvo 2010. godine, zbog koje se kasnije pokajao.

On je prošlog mjeseca rekao: “Prije Svjetskog prvenstva 2010. godine, imao je operaciju koljena. Tada je rekao da želi to učiniti jer želi nastupiti na Svjetskom prvenstvu, na kojem je i nastupio u vrhu napada zajedno sa Davidom Villom. Nakon toga se pokajao jer mu je ta operacija utjecala na nastupe, a posebno na njegovu brzinu.”

[su_no1forfootball]

Torres je nedavno saopštio tužnu odluku kako će mu ovo biti posljednja sezona u Atletico Madridu, a danas je otkrio i pravi razlog zbog kojeg odlazi iz voljenog kluba. U intervjuu za engleske novine The Sun, 34-godišnjak je rekao: “Uvijek ću stavljati Atletico Madrid ispred sebe, jer mi je to najvažnija stvar. Moj najveći san je bio zaigrati u ovom klubu i to je ono što sam najviše želio dok sam odrastao. Ovo mi je drugi put da se moram oprostiti, i oba puta to činim za dobrobit kluba. Uradio bih isto i treći, pa i četvrti put. Ovaj klub mi znači sve i vječno će mi biti u srcu.”

On je ukupno u dresu Atletico Madrida nastupio u 340 utakmica, te postigao 116 golova i podijelio 16 asistencija u svim takmičenjima. Otkako je potvrdio da odlazi, povezuje se sa prelaskom u Sjedinjene Američke Države, odnosno u MLS, gdje je nedavno otišao i legendarni Zlatan Ibrahimović, dok je navodno druga opcija kineska Superliga.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!