NaslovnicaVijestiFIFA BOGATO NAGRADILA HNS: Evo koliko će igrači dobiti!

FIFA BOGATO NAGRADILA HNS: Evo koliko će igrači dobiti!

Hrvatska nogometna reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo, te je FIFA bogato nagradila HNS, zbog tog uspjeha.

FIFA BOGATO NAGRADILA HNS:

U kasu HNS stižu milioni, a jedan dio zasluženo ide stučnom štabu i na bankovne račune reprezentativaca.

FIFA je odlučila da će Hrvatsku nagraditi sa osam miliona eura, što je 52 miliona kuna, u reprezentaciji su se dogovorili da novac ide u korist 60-40 za Savez Hrvata.

Naime, 60 posto će ostatiti na računu HSN, dok će preostali oko 20 posto podijeliti između igrača i stručnog štaba. Od 20 miliona kuna, četri idu samo za selektora i stučni štab, a ostali iznos ide igračima.

[su_live_koeficijenti_v2]

Igrači će između sebe podijeliti pošteno novac, jer nije svako isto zaslužio, nisu svi odigrali važnu ulogu kao što su to Subašić, Modrić, Perišić, te nisu svi ni odgrali isti broj minuta.

Postavlja se pitanje hoće li bivši selektor Hrvatske Ante Čačić dobiti dio svog kolača, koji je vodio reprezentaciju do posljednjeg kola kvalifikacija, ipak zaslužio je svoj dio prenose mediji iz Hrvatske.

Tek sada slijedi ogromna zarada u HNS-u, jer plasman na SP vam donosi velike novce. Od novih sponzora, prodaje dresova, TV prava i još par stvari će sljedeće ljeto napuniti kasu HNS.

“Ne mogu opisati sreću, previše sam sretan zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo! Ovo su bile duge i teške kvalifikacije, ali na kraju samo ipak pokazali gdje nam je mjesto, jer imamo kavelitetu”, kaže Luka Modrić; pa nastavlja:

[su_bet365_100_bonus]

“Ovo je bila teška utakmica, a nismo bili na svom nivou na kojem inače budemo. Danas nismo imali snage i koncentracije, ali bitan je rezultat!”

“Spremili smo se na to da će publika napraviti atmosferu, te da su bučni, ali ostali smo skoncentrisani, te im nisu dozvolili neku ozbiljnu šansu. Dobra utakmica je ovo bila za nas.”

Nakon utakmice pričao je i selektor Zlatko Dalić, te odgovorio o svojoj budućnosti.

“Naravno da želim ostati selektor. Oko toga ćemo se lagano dogovoriti, tačnije, sa moje strane je to već dogovoreno. Nikad ranije nisam vodio reprezentaicju na nekom veliku takmičenje kao što je Svjetskso prvensto”, završio je Dalić.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!