NaslovnicaVijestiFIFA predložila promjenu nogometnog pravila zbog koronavirusa

FIFA predložila promjenu nogometnog pravila zbog koronavirusa

Krovna nogometna svjetska organizacija FIFA predložila je promjenu pravila u vezi s brojem izmjena na utakmicama, zbog gustog rasporeda koji će uslijediti nakon nastavka natjecanja, koja su bila prinudno prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Međunarodna nogometna federacija FIFA predložila je da se timovima na nogometnim utakmicama privremeno dozvoli da se izvrši po pet izmjena, umjesto uobičajene tri, saopšteno je iz ovog nogometnog tijela.

U saopštenju se navodi da cilj predložene promjene da se pomogne usljed potencijalno gustog rasporeda utakmica u pokušaju da se sezone što prije završe kada ponovo počne odigravanje mečeva nakon krize izazvane koronavirusom

Prijedlog mora da odobri Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB), a konačna odluka je na nacionalnim nogometnim savezima.

“Svakom timu će sada biti pružena mogućnost da iskoristi do pet izmjena tokom utakmice, uz mogućnost dodatne izmjene tokom produžetaka, kada bude potrebno”, ističe se u saopštenju.

Iz FIFA-e dodaju da bi izmjene mogle biti izvršene u maksimalno tri navrata, uz period između dva poluvremena.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!